Política

política

ERC tria per a les generals l'exalcaldessa de Ripoll, i el PP posa Millo de número u

L'executiva regional d'ERC proposa Teresa Jordà, però el consell nacional encara l'ha de ratificar en el càrrec

Maria Mercè Roca encapçalarà la llista al Senat

ERC confiarà finalment en l'exalcaldessa de Ripoll Teresa Jordà per anar de número u per Girona. El PP apostarà com a cap de llista a les generals del 20-N pel seu president a Girona, Enric Millo. ERC, que ara només té un diputat, vol lluitar per mantenir-lo. El PP, per la seva banda, vol treure diputat a Girona i treure's l'espina que té clavada per ser l'única demarcació de l'Estat en què no oneja la bandera popular. Dues formacions a les antípodes ideològicament, però amb un clar objectiu: ser o mantenir-se a Madrid.

Amb Teresa Jordà, que substituirà Francesc Canet, els republicans també han aprofitat per presentar la resta de la candidatura, que està formada per Jordi Casadevall, assessor jurídic d'Esquerra des del 2004 fins al 2011; Jaume Domènech, regidor d'Esquerra a la Jonquera; Marta Payeró, alcaldessa de Verges; Nil Papiol, representant de les JERC, i Carme Córdoba, presidenta de la secció local d'Esquerra d'Arbúcies. Com a candidats al Senat proposa Maria Mercè Roca, Joaquim Sabrià i Maria Perpinyà, i es deixa de banda Miquel Bofill, senador durant aquestes darreres legislatures, tot i que aquest últim no s'havia oferit per repetir. Jordà té un paper difícil per intentar mantenir el diputat.

La càrrega del PP

El PP ha confiat totalment en Enric Millo per recuperar el diputat. Un polític de pes dins de l'estructura del partit, a dins i a fora. Ara mateix, a més de president del PP a la demarcació de Girona és el número dos de Sánchez-Camacho, com a portaveu adjunt al Parlament. La falta de diputat a Girona és un resultat que, pel PP, ha de ser enterrat i ha de quedar com una anomalia. Els populars només van aconseguir un diputat el 2000. Fins i tot, l'actual presidenta dels populars, Alícia Sánchez-Camacho, va fracassar el 2008, quan va liderar la llista a Girona. Aquest és el testimoni que li ha tocat recollir a Millo, després que la junta del partit el ratifiqués en el càrrec, ahir a Màlaga, on també van ser ratificats la resta de caps de llista. Millo va reconèixer que ja fa temps es va posar a disposició del partit per “recuperar el diputat a Girona”. El missatge de Millo és directe i no té clarobscurs. Si surt deixarà el Parlament de Catalunya i anirà a Madrid. I ho farà per lluitar contra “els dèficits que ha arrossegat la demarcació de Girona al llarg de les legislatures dels socialistes”, va dir.

LA XIFRA

1
diputat
espera recuperar el PP a Girona. I un diputat vol mantenir ERC, ja que és l'únic que té.

LA DATA

2000
En ple govern
de l'executiu d'Aznar, els populars van aconseguir treure un diputat a Girona.

CiU encara té pendent tancar el Senat

La maquinària política segueix el seu curs, però els deures encara no estan del tot enllestits i queden alguns serrells. Resolta la incògnita del PP i ERC, cal tancar temes menors. Ara mateix, la federació de CiU està ultimant la llista al Senat i busca el millor perfil per al número tres, que ha de ser una dona, un cop el primer i el segon han estan assignats als veterans Joan Bagué (CDC) i Pere Maluquer (UDC). L'actual senadora, Rosa Maria Aleixandre (CDC), ja va comunicar al partit fa molt de temps que aquesta segona legislatura seria per a ella l'última. La modificació de la llei electoral ha comportat alguns canvis. Ara les llistes al Senat ja no són per ordre alfabètic, sinó que el partit ha de designar els llocs i cal, a més, que hi hagi una dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

El candidat dels ultres d’AfD a les europees deixa la cúpula del partit

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a l’Estat espanyol, Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona