Política

Rajoy promet crear un ministeri per a empreses que treballin a fora

Presenta diverses bonificacions fiscals per incentivar l'emprenedoria

El candidat a la presidència del govern d'Espanya, Mariano Rajoy, va anunciar ahir vespre que crearà un ministeri d'afers estrangers que donarà suport a les empreses que vulguin sortir a fora a fer negoci, i també a les que ja s'han internacionalitzat. Rajoy va fer aquest anunci després de prometre un detallat bloc de propostes encaminades a incentivar els emprenedors de l'Estat: no hauran de pagar l'IVA fins que no cobrin la factura; si l'administració no els paga, descomptaran el que li deuen dels seus imposts; rebaixarà l'impost de societats a les pimes; adaptarà els mòduls dels treballadors autònoms a la situació que vivim; deduirà 3.000 euros a l'autònom que contracti el primer treballador; l'emprenedor que reinverteixi els beneficis obtindrà una reducció de 10 punts en l'impost de societats, i el que vengui actius de les seves empreses no pagarà les plusvàlues si reinverteix aquests ingressos.

No és casualitat que Rajoy escollís Mallorca i més en concret Inca, la ciutat de la pell, per llançar les promeses. Les microempreses representen dins les pimes el 95,6% del teixit productiu balear. Les Illes són la comunitat autònoma amb més empreses per 1.000 habitants. La primera mesura que va aprovar el govern de Bauzá va ser un decret llei per promoure l'activitat emprenedora i les microempreses, les petites empreses i les mitjanes empreses.

Anit el candidat del PP es va mostrar mesurat i no es va contagiar de l'eufòria que li van transmetre els seguidors que omplien el Palau d'Esports. Rajoy va voler “felicitar de manera especial” Bauzá per la “gran imatge” que transmet a tot Espanya, que “m'enorgulleix”, hi va afegir. I va destacar el “coratge” que li ha permès “superar les dificultats” i “guanyar-se la confiança de la gent”. Bauzá es va enfrontar als històrics del partit quan va vetar els imputats per corrupció a les llistes.

D'altra banda, al matí la candidata suplent en la llista al Senat per Mallorca, Francisca Pol, va dimitir després de difondre a Facebook un fotomuntatge sexista de la ministra Carme Chacón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ