Política

política

La destitució del secretari de Darnius tensa la corda entre govern i oposició

CiU i la regidora que va deixar el govern forcen un ple crispat

L'oposició tomba la decisió de l'alcalde, que diu que la votació no té cap valor legal

Darnius va viure ahir un ple extraordinari crispat que va ser forçat per l'oposició arran de la decisió de l'alcalde, Eduard Payrà (Indar), de destituir el secretari municipal i substituir-lo per una altra persona. El grup de CiU i la regidora que va deixar el govern al juliol, quan només havia passat un mes i mig després de prendre possessió, van presentar una ordre del dia en què es preveia revocar la decisió de l'alcalde i també portar el cas a fiscalia perquè ho investigui.

El portaveu de CiU i exalcalde, Jaume Madern, va explicar ahir que no estan d'acord amb la decisió de destituir una persona que fa 25 anys que treballa a l'Ajuntament i per això es van decidir a forçar un ple extraordinari. Madern va denunciar que el secretari està apartat de la seva feina i que “només falta que li posin una galleda amb aigua i ja semblarà que tenen un porc a la quadra”. El cap de l'oposició també va comentar en acabar el ple que l'oposició ha guanyat la votació i que per tant s'hauria revocat la decisió de l'alcalde. A més, va dir que estudiaran portar el cas a la fiscalia perquè ho investigui.

Per part seva, l'alcalde, Eduard Payrà va assegurar que han consultat amb Governació i amb l'advocat de l'Ajuntament i que saben que no han comès cap il·legalitat. A més, assegura que la llei diu que l'alcalde té potestat per prendre decisions pel que fa al personal de l'Ajuntament i no pas el ple. Per tant, entén que la votació no té cap valor. Payrà demana reflexió a l'oposició i sobretot a la regidora que va deixar el govern i els diu que facin propostes en lloc de crispar l'ambient.

LES DATES

Estem consultant amb els advocats si portem el cas a la fiscalia
Jaume Madern
portaveu de ciu i exalcalde
No entrarem en el joc de crispació. La llei diu que no hem fet cap il·legalitat
Eduard Payrà
alcalde de darnius (INDAR)
12.12.2011
L'alcalde
l'alcalde va fer el decret d'alcaldia per destituir el secretari municipal de l'Ajuntament.
13.01.2012
Es farà el pròxim ple
de Darnius, en què el govern preveu donar més explicacions a l'oposició si cal.

Es queden en minoria al cap d'un mes i mig

El nou equip de govern (del grup independent Indar) escollit en les últimes eleccions municipals ja va començar el mandat amb problemes. Una regidora del govern va ser expulsada a mitjan juliol del 2011 després que va votar en contra del cartipàs municipal. De fet, en aquell moment es va arribar a parlar d'una possible moció de censura, però la nova llei no permet un canvi de govern provocat per un regidor trànsfuga ja que obliga a tenir majoria absoluta i a més tants vots addicionals com trànsfugues hi donin suport perquè pugui prosperar.

Des de llavors, el govern de Darnius treballa en minoria i l'oposició ha tombat la majoria de coses que ha intentat tirar endavant l'equip que lidera Eduard Payrà. Tot i això, l'alcalde no es planteja “de cap manera” plegar com li reclama l'oposició. Assegura que el seu equip està treballant per modernitzar l'Ajuntament i per tirar endavant el poble. Assegura que no entrarà en “el joc d'insults i crispació” de l'oposició i que seguirà treballant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.