opinió

La insòlita feina de l'adjunt a l'Alcaldia de Girona

He llegit l'extens article que signava Ignasi Thió en l'edició de diumenge passat com a «regidor adjunt a l'Alcaldia de Girona», dedicat exclusivament a desqualificar la conferència que va fer el portaveu de CiU en un acte públic el dilluns dia 15 de juny passat. D'entrada he de confessar que no acabo d'entendre que la feina d'un adjunt a l'alcaldia sigui la de comentar la conferència del portaveu de l'oposició a la qual, per cert, no va assistir; ni per quina raó el temps d'un regidor de l'equip de Govern s'ha d'esmerçar no pas a procurar que l'Ajuntament funcioni millor sinó a veure de quina manera es fa oposició a l'oposició.

Tampoc no deixa de ser sorprenent que mentre hi ha pressa a replicar el portaveu de CiU, l'adjunt a l'alcaldia desaprofita l'ocasió per aclarir a la ciutat per quina raó no assumeixen responsabilitats per l'escàndol del xalet Tarrús. Encara és hora que a ell i als màxims responsables del seu partit els sentim opinar sobre els 2,3 milions d'euros que ens costarà l'error i la negligència del regidor d'Urbanisme.

Segurament si hagués vingut a la conferència hauria comprovat que més enllà de l'obra pública es poden fer propostes per governar molt millor la ciutat a partir d'uns compromisos ben explícits (que òbviament no caben en una crònica periodística) que d'altra banda seria molt interessant de saber si ell i el seu partit són capaços de subscriure. De tota manera, en això que l'oposició no pot acreditar la seva capacitat per determinar el model de ciutat, té raó: per desgràcia encara no ens és permès de fer projectes i adjudicar obres públiques, ni disposem del pressupost municipal, dels tècnics... Ens ho deixarà fer, a partir d'ara, el senyor Thió? Si és que no, oblidi's d'exigir-nos que ens comportem com a govern quan qui ha de governar son vostès; a nosaltres el sistema democràtic ens assigna la responsabilitat de controlar l'acció del govern, cosa que a vostès no els agrada gaire. Se'n recorda, senyor Thió, de quan l'alcaldessa ens va retirar la paraula en el ple de pressupostos, el més important de l'any? Creu que és una manera de deixar que l'oposició pugui fer el seu treball en normalitat i democràcia?

Confon, d'altra banda, l'obra pública amb el projecte de ciutat; fins i tot s'atribueix l'obra pública que planifiquen els altres (les ARE, per exemple) per posar-la al sac de la gestió municipal. I és normal que trobi que dedicar-se a fer de diputat al Parlament sigui poca cosa, tenint en compte que pertany a un govern en el qual hi ha gent que acumula trenta càrrecs...

De tota manera, potser que en lloc de perdre el temps desqualificant l'oposició –que no crec que sigui la feina per la qual els ciutadans paguen els membres del govern—el que hauria de fer és procurar que, sobretot en temps de crisi, l'Ajuntament sigui molt més auster que no és en la seva despesa corrent, i que vetllés perquè no s'engreixés el dèficit municipal amb dispendis innecessaris.

(

*) Albert Riera és regidor del grup municipal de CiU, a l'oposició de l'Ajuntament de Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri