Política

Mas espera que Hollande impulsi les polítiques de creixement

El president català considera que la dicotomia entre mesures d'austeritat i les de reactivació econòmica “és un error”

“Interessa que el model europeu evolucioni”, apunta

La dicotomia entre polítiques d'austeritat o de creixement “és un error”: les dues “són compatibles”. Així ho ha defensat aquest dilluns al migdia el president de la Generalitat, Artur Mas, un dia després de la victòria del socialista François Hollande a França. “Tant de bo les eleccions franceses i el nou president ajudin en aquest missatge”, ha afegit Mas.

El president de la Generalitat ha reiterat que Catalunya apareix com a “capdavantera” en polítiques d'austeritat i, per tant, considera està legitimada a reclamar a Europa que ajudi els seus membres a “créixer econòmicament” i “a que la gent pugui tenir la confiança que tindrà una feina”.

Mas no ha donat per fet, però, que la victòria d'Hollande suposi automàticament un canvi de rumb en les polítiques europees. “Ja veurem aquests propers dies i setmanes com tot això va evolucionant”, ha apuntat.

En qualsevol cas, el cap de l'executiu ha defensat que “interessa que el model europeu evolucioni”. “Sense abandonar les polítiques de no estirar més el braç que la màniga i de no viure només a crèdit”, ha sostingut Mas, cal combinar aquesta estratègia d'austeritat “amb fer polítiques que ajudin a fer créixer l'economia”.

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions a l'escola de formació professional especialitzada en la indústria gràfica Antoni Algueró de Sant Just Desvern, que aquest dilluns ha celebrat el seu 25è aniversari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt