Política

Matas nega qualsevol actuació irregular en la trama balear del cas Gürtel

Assegura que el gruix de les contractacions irregulars amb l'empresa Over Marketing eren responsabilitat dels seus consellers

El president del Parlament, Pere Rotger, defensa la seva innocència i posa el càrrec a disposició del PP

L'expresident del govern balear, Jaume Matas, i el president del Parlament, Pere Rotger, han declarat aquest diumenge davant el jutge José Castro en relació a la branca mallorquina del cas Gürtel, sobre el presumpte finançament irregular del Partit Popular. Matas ha negat haver comès cap actuació delictiva, com la d'un tracte de favor cap a l'empresa Over Marketing. Per la seva banda, Rotger ha defensat la seva innocència i ha atribuït a “errors administratius” la gestió el 2008 d'un contracte per valor de 20.000 euros amb l'esmentada empresa quan era alcalde d'Inca. Rotger ha anunciat que posa el seu càrrec a disposició del PP.

Jaume Matas, que ja està condemnat a sis anys de presó pel cas Palma Arena, ha negat en aquesta ocasió cap actuació que hagi pogut incórrer en delicte. A més, ha indicat que el gruix de les contractacions irregulars amb Over Marketing eren responsabilitat del seus consellers, i no pas d'ell.

L'empresa, administrada pel publicista Daniel Mercado, va ser l'escollida per elaborar la campanya electoral del 2003. Una elecció que Matas ha admès que va ser responsabilitat seva. El també exministre de Medi Ambient durant el mandat de José María Aznar ha rebutjat l'acusació de successius tractes de favor entre el 2003 i el 2007.

Mercado va declarar anteriorment davant el jutge haver pactat amb Matas el pagament en diner negre de part de les despeses derivades de les successives campanyes d'imatge. L'administrador d'Over Marketing va afegir aleshores que una altra part de les despeses es pagarien amb els ingressos per l'adjudicació de contractes públics que es donarien a la seva firma. L'empresari va afegir que el gruix dels pagaments en negre els va realitzar l'extresorer del PP balear i cunyat de Jaume Matas, Fernando Areal.

“Errors administratius”

Rotger ha estat més d'una hora declarant davant el jutge i en una atenció posterior als mitjans de comunicació ha assegurat que està “molt tranquil”. En aquest sentit, ha afirmat que no va actuar de “mala fe” i que les presumptes irregularitats detectades havien estat per “errors administratius”. Sobre la seva possible dimissió –voluntària o imposada– com a president del Parlament balear per la seva imputació, ha assenyalat que “s'han de deixar passar com a mínim 24 o 48 hores”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ