Política

Campanya dual de CiU

La federació està basant bona part dels actes en un gran desplegament territorial dels diputats en mercats, llars de jubilats i centres cívics

El cap de llista ha alternat tota mena d'actes i ha potenciat el perfil 2.0

CiU ha organitzat una campanya dual a les comarques gironines. D'una banda, està aprofitant la seva àmplia representació territorial per ser present arreu, i arribar a la gent del carrer a través dels mercats, les llars de jubilats i els centres cívics. I per l'altre costat, els mítings han sigut de gran format, aprofitant sobretot les visites d'Artur Mas, que emplena on va. A Figueres ja va deixar petit el Teatre el Jardí, i dilluns va omplir fins dalt l'Auditori de Girona amb unes 2.500 persones, segons CiU. Es van haver d'obrir les dues sales, i posar cadires al hall d'entrada per fer-hi cabre la gentada, en un ambient d'eufòria continguda. Entremig del petit i el gran format, actes com el protagonitzat per Jordi Pujol a Olot o el d'Oriol Pujol a Sant Feliu de Guíxols. El cap de llista gironí, Santi Vila, ha alternat un i altre, i també amb les reunions amb empresaris i les obligades entrevistes als mitjans de comunicació i debats.

Una de les potes principals de la campanya és el desplegament territorial, amb una àmplia voluntat pedagògica sobre les virtuts de l'estat propi. I aquí, les llars de jubilats han sigut un dels públics on més s'ha insistit. Els diputats al Parlament, alcaldes i altres representants institucionals de CiU s'han multiplicat per ser cada tarda en un poble diferent de la seva àrea d'influència i explicar que no s'ha de patir per les pensions. CiU vol tallar d'arrel qualsevol dubte sobre aquest tema, un dels pilars del discurs de la por, i per això no ha evitat esforços. Per exemple, ahir la número 2 Elena Ribera va ser en un acte amb la gent gran a la Jonquera; Montserrat Roura va parlar als casals de jubilats de Riudellots i Anglès; i Lluís Guinó va ser en una xerrada titulada Dèficit fiscal i pensions a Castellfollit de la Roca. Precisament Guinó va destacar ahir que “la gent gran no té por, i també vol participar en aquest procés cap a l'estat propi”. Paral·lelament, també hi havia actes a Alp, Vilablareix, Portbou o les Preses. I durant al matí, presència als mercats de Besalú, Campdevànol, Palamós i Caldes de Malavella.

Santi Vila no ha defugit aquest contacte directe, i ha anat, per exemple, a la llar de jubilats de Taialà, a Girona, o a mercats com el de Platja d'Aro. Les visites al territori, els contactes amb associacions empresarials i altres entitats han sigut, però, més discrets. En tot cas, ha quedat recollit a través de les xarxes socials, amb una campanya paral·lela 2.0. Aquí, Vila i el seu equip han mantingut actualitzats diàriament els perfils a Twitter i Facebook, on ha creat el Dietari de la llibertat, amb fotos i comentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona