Política

opinió

El debat de la corrupció

Tot indica que el debat de l'estat de la nació de la setmana vinent al Congrés dels Diputats esdevindrà el debat de l'estat de la corrupció. El president del govern espanyol no tindrà marge per poder explicar els pocs signes de recuperació econòmica. No hi haurà acords sobre aquesta matèria ni sobre la precarietat laboral. El necessari debat econòmic i laboral quedarà eclipsat per un rosari de propostes per enfortir el Codi Penal i per posar més controls per evitar la corrupció, una de les principals demandes ciutadanes. Va lligada a l'atur i a les penúries financeres que pateixen altres persones.

Deixant de banda les quantitats i les responsabilitats dels càrrecs afectats, no hi ha grans diferències entre la corrupció que pot haver-hi a Madrid i la de Catalunya. Els símptomes són els mateixos. Abusos de poder, males pràctiques, tràfic d'influències, lleis mal interpretades... Son símptomes similars malgrat que el ressò i les quantitats són diferents, tot i que el impacte de sospita és el mateix. Pot haver-hi un fre de tot plegat en cas que el soroll mediàtic deixi el president del govern espanyol sense arguments molt clars per defensar que no té res a veure amb els cobraments de diner negre. Un fre que també es pot produir en el debat sobiranista i les pretensions catalanes en cas que Artur Mas no deixi molt clar allò que s'ha de fer amb els polítics imputats.

Ara els partits anuncien acords de transparència per evitar la desafecció. No n'hi haurà prou, amb aquests acords. Els partits hauran de fer neteja de tot allò que comença a incomodar la societat, com ara que se segueixi creant dubtes quan hi ha un afer de corrupció. A Madrid, el debat de l'estat de la nació serà el debat de la corrupció. A Catalunya, també s'hauria de fer el debat com abans millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries