Política

opinió

Gestos per la credibilitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà demà al Parlament per explicar la cimera per a la regeneració democràtica que es va celebrar divendres passat. Que ningú n'esperi cap mena de catarsi de la classe política sobre la corrupció. No hi serà. Com tampoc se'n va improvisar cap a Madrid amb l'afer Bárcenas en el passat debat de política general.

En els pròxims dies s'espera un “i tu més que jo”, per no desentonar amb allò que s'ha pogut escoltar després de la cimera per a la regeneració i després del debat al Congrés dels Diputats. Per dir alguna cosa, els socialistes parlen de l'alcalde de Sant Hilari (CiU), i els convergents, del de Sabadell (PSC), i com fins ara no hi havia ningú enfangat d'ERC, ha aparegut un contracte confús de l'exconseller imputat Jordi Ausàs i el secretari d'organització del partit ha desaparegut de la política. En el calaix dels partits tenen a punt dossiers com ara els dels afers que involucren Daniel Fernández, Oriol Pujol, Xavier Crespo... Els tenen a punt per si cal engegar el ventilador. És a dir, que la millor defensa acabi essent un bon atac.

Alguna cosa passa amb l'espionatge, que res no s'ha aclarit en espera que algun jutge s'hi pronunciï. Ara no ens interessen els conflictes entre partits. No volem saber qui té la raó.

És un moment en què es necessiten gestos que permetin recuperar la confiança en la classe política. Necessitem que quan aparegui públicament el president de la Generalitat, el del govern, els portaveus, l'oposició... que quan un ciutadà que es dedica a la política digui quelcom, que la gent se'l cregui i, sobretot, que se l'entengui. No és fàcil.

Han començat a sortir veus que diuen que el que cal és una profunda renovació dels actuals líders i dels seus entorns. És possible. És un fet que no passarà d'un dia per l'altre, entre d'altres coses perquè es una tasca dels partits.

De moment, cal que hi hagi gestos per recuperar credibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries