Política

Mas reclama diàleg al govern espanyol i que abandoni els recursos al TC

Emplaça els catalans ha mantenir-se ferms en el seu objectiu sense perdre els valors cívics “per molt que els insultin”

“A Catalunya estem plantant un arbre que esperem que sigui ben fort i arrelat, que no se l'emporti cap ventada”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dissabte diàleg al govern espanyol i l'ha emplaçat a abandonar les imposicions i els recursos al Tribunal Constitucional (TC). Segons Mas, en aquest moment no convé tenir tics que ha qualificat de “poc democràtics”.

“L'ordeno i mando el tenen molt fàcil, però asseure's a negociar a una taula seria el més fàcil”, ha assegurat. “Això és el que reclamem i és el que crec que en aquests moments és urgent enlloc de tants recursos al TC el que aniria bé és que s'asseguessin a la taula a parlar, a dialogar i a trobar sortides, i que

En aquesta línia, el president de la Generalitat ha considerat “ridícul” que el govern espanyol porti la declaració sobiranista del Parlament al TC, i que imposi les seves tesis enlloc d'acceptar el diàleg. “Que s'ho facin mirar, sincerament”, ha sentenciat.

Durant la seva visita aquest dissabte a l'Alt Urgell, Mas també s'ha mostrat preocupat perquè el govern espanyol “tingui tics que recorden èpoques que no precisament les que ens convenen”. Per això, ha convidat el PP a “repensar's-ho” i ha “rellegir” els resultats de les eleccions del 25 de novembre passat “a favor del dret a decidir”. “Hi ha una majoria molt clara al Parlament de Catalunya pel dret a decidir i per tirar endavant aquest projecte i s'ha de respectar la voluntat majoritària dels ciutadans”, ha recordat. I és que segons el líder de CiU, el PP de Catalunya pot defensar perfectament les seves idees “però el que no pot pretendre és que des d'una minoria absoluta i total imposar tot un projecte sobre un país sencer”. Per tot plegat, ha emplaçat l'Estat a seguir l'exemple de països com el Regne Unit o el Canadà.

D'altra banda, en la seva intervenció aquest matí a la Festa de l'Arbre 2013 de Tàrrega, el president ha assegurat que Catalunya ha de mantenir-se ferma en el seu projecte de país sense perdre els valors cívics que l'han caracteritzat. “Per molt que cridin, insultin i facin el que vulguin, nosaltres hem de mantenir el nostre esperit i valors, que són el pacifisme, la bona convivència, l'esperit de diàleg i la voluntat de consens i acord”, ha subratllat.

En el marc de l'acte central de la commemoració del centenari de l'Associació Amics de l'Arbre, Mas ha substituït les seves habituals metàfores marineres per comparar el projecte que ara té per davant del país amb el que van assumir els impulsors del Parc de Sant Eloi –on actualment es conserven uns 20.000 arbres dels que s'han plantat en els últims 100 anys–. “Allò que va passar a Tàrrega fa 100 anys demostra que quan creus en alguna cosa i hi ha gent que s'hi uneix, les coses poden sortir”, ha afirmat.

“Ara a Catalunya, d'una forma o altra, també estem plantant un arbre que esperem que sigui ben fort, i, sobretot, ben arrelat, que no se l'emporti cap ventada i que, a més a més, sigui un arbre que miri cap amunt”, ha desitjat.

Per aquest motiu, ha demanat als catalans que tinguin confiança i esperança n el futur perquè “per molt forts que siguin els vents que venen de l'altre costat, si tenim l'esperit d'aquells que van plantar els arbres de Tàrrega fa cent anys, aquests vents passaran, però no ens tombaran ni ens trencaran les branques, i molt menys les nostres arrels”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA