Política

opinió

El Primer de Maig: l'atur

És preocupant la sensació d'impotència dels dirigents
davant la situació

Tot indica que demà serà un Primer de Maig candent a tot Europa. Pacífic i organitzat civilitzadament pels sindicats. Un Primer de Maig en contra de l'atur, que també ha pujat considerablement a França, Itàlia, Grècia... L'atur és ara mateix el principal problema d'Europa. En els anys de la gran depressió i la recessió nord-americanes s'havia arribat a un 24% de desocupats. A l'Estat espanyol ara n'hi ha gairebé un 27%.

És preocupant la sensació d'impotència dels dirigents davant aquesta situació. Tothom està en espera que els temps millorin. Aquest Primer de Maig, els sindicats continuaran demanant millores per als treballadors quan tot el seu esforç s'hauria de centrar a ajudar els aturats. Pinten bastos per als sindicats i per als dos partits majoritaris espanyols.

Ara mateix, el govern de l'Estat ha d'empitjorar el seu escenari pressupostari i no pot oferir mesures d'estímul. La setmana vinent es publicaran més enquestes i seran negatives per als dos partits majoritaris. La suma del PP i el PSOE no arribarà a la meitat dels votants. És a dir, pujaran, segons les enquestes, els partits minoritaris, els marginals i, fins i tot, els que ofereixen fum.

Un senyal d'alarma que utilitzaran els dirigents crítics. Carmen Chacón està pressionant els socialistes per celebrar unes eleccions primàries després de l'estiu sota una mena de lema que digui: Rubalcaba és el passat. Un fet que està fent dubtar els socialistes catalans sobre quin ha d'acabar essent el seu futur envers el PSOE.

Demà és Primer de Maig. Fins ara n'hem vist de tots colors: de reivindicatius, d'altres en què els treballadors aprofitaven el començament del bon temps per anar a la platja, amb ponts monumentals per fer festa, etc. Demà serà un Primer de Maig preocupant per l'atur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona