Política

opinió

Lluís Maria de Puig

En el merescut homenatge a Girona que els socialistes catalans van fer a Lluís Maria de Puig només hi van parlar seniors de la política: Joaquín Almunia, Enrique Barón i Joan Majó. A banda de Pere Navarro, que li tocava d'ofici.

Un debat europeu de personatges actius a qui De Puig hauria agraït de bon grat la seva presència. Contundent va ser Enrique Barón quan va dir una veritat com un temple: “A Europa, sense unitat política, l'euro no funcionarà.”

Seniors de la política a qui fa goig escoltar i les aportacions dels quals no haurien d'estar renyides amb l'aparició de cares noves, perquè calen cares noves en la política. El CIS ha suspès tots els líders polítics actuals. És urgent que surin les noves promeses, encara que s'equivoquin. Joves que vagin un xic per lliure dels aparells i que donin noves visions.

Conec valors joves de tots els partits. A alguns d'ells ja dissortadament els han marginat per rebels. Els aparells els han enviat a fer passadissos.

A Espanya, i parlant dels socialistes, apareixen noves cares que volen liderar el PSOE. Eduardo Madina (37 anys) i Beatriz Talegón (29 anys). Una dona que es va donar a conèixer per haver esbroncat els assistents de la Internacional Socialista quan van celebrar el seu congrés en un hotel de luxe a Cascais (Portugal) i els delegats anaven en cotxes de gran cilindrada. Val a dir que, per participar en l'homenatge de De Puig, el comissari europeu Almunia va viatjar de Brussel·les a Girona amb Ryanair, pagant-s'ho de la seva butxaca, i que l'únic assistent i xòfer que va tenir va ser l'exdiputada Montse Palma.

Lluís Maria de Puig va començar molt jove. En la clandestinitat, a L'Arc, a Presència, a les primeres Corts democràtiques... Era un jove que es va retirar amb esperit jove i a qui en algun moment Tarradellas, Raventós i d'altres havien fet confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel