Política

Milers de persones reivindiquen a Girona la independència

Una cercavila pels carrers de la ciutat dóna el tret de sortida al III festival ‘Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat'

Durant l'esdeveniment, organitzat per El Punt Avui i El 9 esportiu, hi actuen diversos músics i artistes

Milers de persones, molts d'ells amb banderes estelades, s'han congregat aquest dissabte al parc de la Devesa de Girona per participar en el III festival Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat que organitza El Punt Avui i El 9 esportiu. Els assistents estan gaudint d'una jornada festiva i a la vegada reivindicava per s'exigir el dret a decidir del poble català. Al llarg de la tarda i fins a la matinada, hi han actuat o actuaran Lax'n'Busto, Glaucs, Le Croupier, Pere Tàpies, Quim Vila, 9Son, la Cobla Ciutat de Girona, El Poble que Canta, Jordi Tonetti, Macedònia, Toni Albà, Acció, La Porta dels Somnis, Andreu Rifé, Deskarats i la participació espacial de sa majestat el rei Toni Albà.

A les cinc de la tarda, una cercavila pels carrers de Girona ha donat el tret de sortida al festival. La comitiva, encapçalada per la Fal·lera Gironina, els Capgrossos de Santa Eugènia, els Amics dels Gegants de Sarrià, Els Gegants del Tros de Solsona i Els Xiroi, ha iniciat el recorregut a la plaça de Catalunya de Girona. Al llarg del trajecte fins a l'arbrada de la Devesa, s'hi han anat afegint representants de La Natació Catalana per la Independència i els represaliats per l'operació Garzón del 92, que duien un estelada gegant. Un cop han arribat al parc, han entregat l'estelada a l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que posteriorment l'ha hissat, mentre el grup El poble canta interpretava el El cant de la senyera. Puigdemont ha subratllat que els catalans només demanem “poder decidir sobre el nostre destí, que és un dret bàsic i radicalment democràtic que defensarem sempre”.

El públic que està assistint al festival és de totes les edats, ja que l'organització ha destinat tota una seria d'activitats i instal·lacions per a la mainada. A part de les actuacions de Jordi Tonietti i Macedònia, que han esta seguides amb molta fidelitat per els més menuts, també hi han inflables perquè puguin entretenir-se fins a la mitjanit.

Un dels moments més emotius ha estat quan s'ha fet el mosaic, acompanyat del cant de l'himne nacional de Catalunya, per reclamar que el 2014 sigui l'any de la consulta. Seguidament, ha estat el torn dels parlament de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell i de la d'Òmnium Cultural Muriel Casals. Forcadell ha destacat que comparteix plenament “l'eslògan perquè Catalunya pugui viure en llibertat i amb dignitat”. Casals ha afegit que el que demanem “no és fàcil, però ara és el moment de fer-nos escoltar; i amb cites com la d'avui i la de l'Onze de Setembre, ho aconseguirem”.

El festival està organitzat per El Punt Avui i El 9 esportiu amb la col·laboració de més d'una vintena d'entitats encapçalades per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'AMI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona