Política

Cercavila popular

Prop de 500 persones de totes les edats van seguir la cercavila que va sortir de la plaça Catalunya i va recórrer el centre de la ciutat passejant una estelada gegant

Els primers a arribar al recinte van ser moltes famílies amb mainada, que es va mostrar entusiasmada amb les atraccions

Prop de cinc-centes persones van afegir-se a la cercavila que va sortir a les 5 de la tarda de la plaça Catalunya i va discórrer, animadament, per alguns dels carrers i places més cèntrics de la ciutat –entre ells, el carrer Santa Clara i la plaça Independència– passejant una estelada gegant. La cercavila, en què hi van participar Fal·lera Gironina, els Capgrossos de Santa Eugènia, els Gegants de Sarrià i els Gegants del Tros de Solsona i el grup de percussió Xirois, va arribar a la Devesa una hora més tard i arrossegant gent de totes les edats, moltes d'elles vestides amb estelades i amb ganes de gresca. En arribar a l'entrada del recinte, van lliurar l'estelada a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Seguidament, la corrua de gent que havia format part de la cercavila –majoritàriament famílies amb nens– va començar a accedir al festival.

A la Devesa, també a les 5 en punt de la tarda, es van obrir oficialment les portes del festival, amb la posada en marxa de les atraccions per a la mainada i les parades del Firacat.

A pesar de la calor que feia a aquella hora, la mainada es va mostrar entusiasmada amb els braus mecànics, els inflables, els llits elàstics i la pista de karts, que estaven instal·lats a la part posterior de l'espai del festival, i també encuriosits amb els diferents productes que hi havia a les parades. La gent que a partir d'aquell moment va començar a arribar al recinte va ser rebuda pel grup Xaranga Damm-er, que va interpretar versions de temes molt populars, com ara el Gangnam style. Després de la que va ser la primera actuació musical del festival, la Cobla Ciutat de Girona va agafar el relleu interpretant diverses sardanes. Si bé la gent va començar a ballar tímidament, la cobla va tancar l'audició amb La santa espina, que va mobilitzar molts balladors fins a formar una rotllana enorme. En acabar l'última sardana, el públic –en aquell moment ja havia arribat la cercavila– va fer onejar una estelada i la bandera europea amb el CAT, i es van sentir els primers crits d'independència.

17.00
Tret de sortida.
Va ser l'hora que va començar, a la plaça Catalunya de Girona, la cercavila. I a la mateixa hora, però a la Devesa, es van obrir oficialment les portes del recinte on es va celebrar el festival.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona