Política

L'ANC reserva espai als polítics en la Via Catalana

Trams especials a la Ciutadella i la plaça Sant Jaume

L'esquerra independentista retarda la seva manifestació

L'Assemblea Nacional Catalana té reservat un espai especial per als membres del govern –la plaça Sant Jaume– i els diputats –el parc de la Ciutadella– dins de l'extens recorregut a través de Barcelona de la cadena humana de l'Onze de Setembre. L'organització ja ha establert els primers contactes amb els partits polítics per saber si participaran o no en la Via Catalana i, en cas que s'hi vulguin adherir, els pregunten si els diputats, alcaldes i dirigents prefereixen quedar-se a la seva localitat o bé apuntar-se a l'espai reservat per als polítics.

La cadena humana a Barcelona es desdoblarà: entrarà fins a la Ciutadella, envoltarà el Parlament de Catalunya i creuarà el centre de la capital just per davant del Palau de la Generalitat i de l'ajuntament, a la plaça Sant Jaume. La Via Catalana visita altres espais de significació política a Barcelona com ara la delegació del govern espanyol i el monument a Macià de la plaça Catalunya i passa a només cent metres de la seu del PP de Catalunya. La possible presència de membres del govern a la Via Catalana, que avui es podria confirmar, ja ha estat rebutjada pel líder del PSC, Pere Navarro, i pel PP. Dirigents i militants de Convergència, Esquerra, ICV-EUiA i la CUP ja han anunciat que hi seran presents.

Manifestació, a la tarda

L'esquerra independentista convocarà igualment, però una mica més tard, la seva tradicional manifestació de la tarda de la Diada per no coincidir amb la cadena humana. La CUP i altres col·lectius d'esquerres retardaran fins a les 18.30 h o les 19 h les marxes a Barcelona, Girona, Reus i Lleida.

L'HORA

17.14 h
Començarà
la cadena humana a tot Catalunya l'11 de setembre. Es preveu que duri 45 minuts.

Oliveres i Forcades proposen una cadena a La Caixa

El Procés Constituent, impulsat per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades i que suma 42.000 adhesions al seu web, convoca l'11 de setembre una cadena humana alternativa per envoltar l'edifici de La Caixa a Barcelona. La proposta, que té 740 persones inscrites, ja ha aixecat polèmica i alguns sectors del sobiranisme l'han criticat. Fonts de l'ANC i del Procés Constituent han confirmat a aquest diari que l'encerclament de La Caixa és conegut pels organitzadors de la Via Catalana i no ha generat cap conflicte. Tanmateix, els dos col·lectius deixen clar que és una activitat únicament organitzada pel Procés Constituent. L'economista Oliveres i la monja Forcades es van reunir fa uns dies amb membres de l'ANC per explicar que la seva iniciativa “per assenyalar els responsables de la crisi i les retallades” s'emmarca dins la cadena humana i es vol connectar amb la resta del recorregut de la Via Catalana, que no arriba a passar per les torres de l'actual Caixa Bank, a l'avinguda Diagonal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona