Política

L'ANC reserva espai als polítics en la Via Catalana

Trams especials a la Ciutadella i la plaça Sant Jaume

L'esquerra independentista retarda la seva manifestació

L'Assemblea Nacional Catalana té reservat un espai especial per als membres del govern –la plaça Sant Jaume– i els diputats –el parc de la Ciutadella– dins de l'extens recorregut a través de Barcelona de la cadena humana de l'Onze de Setembre. L'organització ja ha establert els primers contactes amb els partits polítics per saber si participaran o no en la Via Catalana i, en cas que s'hi vulguin adherir, els pregunten si els diputats, alcaldes i dirigents prefereixen quedar-se a la seva localitat o bé apuntar-se a l'espai reservat per als polítics.

La cadena humana a Barcelona es desdoblarà: entrarà fins a la Ciutadella, envoltarà el Parlament de Catalunya i creuarà el centre de la capital just per davant del Palau de la Generalitat i de l'ajuntament, a la plaça Sant Jaume. La Via Catalana visita altres espais de significació política a Barcelona com ara la delegació del govern espanyol i el monument a Macià de la plaça Catalunya i passa a només cent metres de la seu del PP de Catalunya. La possible presència de membres del govern a la Via Catalana, que avui es podria confirmar, ja ha estat rebutjada pel líder del PSC, Pere Navarro, i pel PP. Dirigents i militants de Convergència, Esquerra, ICV-EUiA i la CUP ja han anunciat que hi seran presents.

Manifestació, a la tarda

L'esquerra independentista convocarà igualment, però una mica més tard, la seva tradicional manifestació de la tarda de la Diada per no coincidir amb la cadena humana. La CUP i altres col·lectius d'esquerres retardaran fins a les 18.30 h o les 19 h les marxes a Barcelona, Girona, Reus i Lleida.

L'HORA

17.14 h
Començarà
la cadena humana a tot Catalunya l'11 de setembre. Es preveu que duri 45 minuts.

Oliveres i Forcades proposen una cadena a La Caixa

El Procés Constituent, impulsat per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades i que suma 42.000 adhesions al seu web, convoca l'11 de setembre una cadena humana alternativa per envoltar l'edifici de La Caixa a Barcelona. La proposta, que té 740 persones inscrites, ja ha aixecat polèmica i alguns sectors del sobiranisme l'han criticat. Fonts de l'ANC i del Procés Constituent han confirmat a aquest diari que l'encerclament de La Caixa és conegut pels organitzadors de la Via Catalana i no ha generat cap conflicte. Tanmateix, els dos col·lectius deixen clar que és una activitat únicament organitzada pel Procés Constituent. L'economista Oliveres i la monja Forcades es van reunir fa uns dies amb membres de l'ANC per explicar que la seva iniciativa “per assenyalar els responsables de la crisi i les retallades” s'emmarca dins la cadena humana i es vol connectar amb la resta del recorregut de la Via Catalana, que no arriba a passar per les torres de l'actual Caixa Bank, a l'avinguda Diagonal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”