Política

Una cadena humana per la independència uneix Folgueroles i Vic un mes abans de la Via Catalana

L'ANC reconeix que encara hi ha zones on falta gent però es mostra convençuda que s'aconseguirà omplir el recorregut

Durant tota la cadena, s'han sentit reiteradament crits a favor de la independència i Els Segadors

Una cadena humana ha unit aquest diumenge Folgueroles i Vic a falta d'un mes perquè se celebri la Via Catalana. L'organització comptava amb arribar a 4.000 persones, xifra que no s'ha aconseguit però han afirmat que els dos pobles s'han pogut enllaçar. Tot i això, l'ANC ha valorat la iniciativa com un èxit i s'ha esperonat per continuar sumant gent a la causa. El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha dit que encara falta gent per poder completar la cadena humana que l'11 de setembre ha d'unir Alcanar i el Pertús però s'ha mostrat convençut que “no hi haurà problema” per aconseguir-ho. Marfany també ha recordat que la via “és cap la independència” però ha assegurat que està “oberta a tothom”.

Assaig a Osona a un mes de la Via Catalana que l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) està organitzat per la Diada. Aquest diumenge, Folgueroles i Vic s'han unit en una cadena humana formada per famílies al complet, moltes estelades i amb la calor com a principal protagonista. L'acte també ha volgut ser un homenatge a la figura de Jacint Verdaguer.

La cadena s'ha iniciat a les 10 hores a Folgueroles, on l'actor Lluís Soler i la poetessa Anna Maluquer. La cadena ha unit la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta a Vic, davant de la Universitat de Vic (UViC). En total set quilòmetres.

Per aconseguir-ho feien falta 4.000 persones. Des de l'organització però s'ha reconegut que no s'ha assolit aquesta xifra però que la cadena ha aconseguit unir Folgueroles i Vic i que ha estat ja dins d'aquest municipi on hi han hagut alguns punts on hi faltava gent. El vicepresident de l'ANC ha assegurat que això ha de servir per “no baixar la guàrdia” ja que ha explicat que, com ha passat aquest diumenge, encara hi ha punts on falta que s'inscrigui gent per poder completar el recorregut de la Via Catalana. Tot i això, ha assegurat que encara queda un mes i s'ha mostrat convençut que finalment hi haurà gent “per fer una o dues cadenes”.

Marfany ha volgut respondre a tots aquells que volen que la cadena sigui per reclamar altres coses que no sigui la independència. “La Via Catalana és cap a la independència, no hi ha cap alternativa”, ha exclamat. Ha afegit que tothom que hi participi ha de saber que ho fa per demanar aquesta independència però ha assegurat que està “oberta a tothom” perquè l'independentisme que defensen “és inclusiu”. Així, ha reivindicat que el dia de la Diada només hi haurà una cadena i que “no hi ha traçats alternatius”. Ha afirmat també que la independència i l'assoliment d'un nou estat han de ser les “eines” que han de fer possible trobar solucions als problemes que té Catalunya actualment. “No és la solució, és una oportunitat”, ha dit.

Per últim, ha assegurat que la Via Catalana és una forma “pacífica, lliure i disciplinada” de demanar la independència. Ha dit que fins ara sempre que els catalans han utilitzat la força han perdut i per això s'ha mostrat convençut que aquest cop s'aconseguirà l'objectiu perquè la forma de demanar-ho és pacífica. “Tenim a la mà la victòria”, ha apuntat.

L'alcaldessa accidental Vic, Anna Erra, ha rebutjat aquells comentaris que diuen que la Via Catalana és una forma d'opressió i ha lamentat que “és l'Estat qui oprimeix”. Per contra, ha assegurat que és una forma d'expressar els “anhels” d'un poble i ha assegurat que ha arribat el moment de fer “un clam internacional” per demanar la independència.

Durant tota la cadena humana, s'han sentit reiteradament crits a favor de la independència i Els Segadors, que s'ha cantat a les 12 hores, moment en que la cadena havia de quedar unida completament, i que s'ha repetit en diverses ocasions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres