Política

L'ANC defensa que la mobilització de l'11-S està oberta a la “pluralitat i transversalitat” de la societat catalana

L'entitat reitera que el lema de la Via Catalana cap a la Independència és “inequívoc”

Assegura que a la cadena humana hi caben “totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans”

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC)ha defensat que la cadena humana del proper 11 de Setembre és una mobilització oberta a la “pluralitat i transversalitat” de la societat catalana, malgrat que el lema i l'objectiu de són “inequívocs”: avançar cap a la independència de Catalunya.

L'entitat ha emès aquest dimarts un comunicat en què “valora positivament” el debat generat al voltant de la Via Catalana cap a la Independència, “la cadena humana que recorrerà Catalunya de nord a sud el proper Onze de Setembre”. Això no obstant, ha recordat que “és una mobilització que pretén, tal com indica el seu nom, aconseguir avançar en el camí cap a un estat independent”.

I és que en les últimes setmanes, alguns dirigents polítics catalans han demanat a l'Assemblea que el lema de la manifestació sigui el dret a decidir per tal de donar cabuda a altres sensibilitats. Ahir mateix, el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ja va voler tancar aquest debat quan va sentenciar que “la Via Catalana cap a la Independència té un nom, i punt” i va avisar que tothom qui vagi a la cadena humana serà comptat com a independentista.

En la mateixa línia, l'entitat ha assenyalat que els seus representats han expressat en totes les seves que aparicions que l'objectiu de la concentració de la Diada “és el d'esdevenir l'avantsala de la independència i fer que la consulta es dugui a terme el més aviat possible”. “El lema, el nom i l'objectiu de la Via Catalana són, per tant, inequívocs, i així ho seguiran sent”, ha reblat.

Amb tot, ha matisat que es tracta d'“una mobilització oberta a la pluralitat i transversalitat de la societat catalana”. En aquest sentit, ha manifestat la seva voluntat de “sumar el màxim de sensibilitats al voltant de l'actual procés polític; i fer-ne partícips aquelles persones que volen sumar i construir un país millor, més just i pròsper”.

“La Via Catalana vol dibuixar i representar la futura Catalunya independent, per això encoratgem que tothom hi participi amb les seves inquietuds polítiques, econòmiques i socials per construir plegats el futur del país. Totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans hi caben dins el traçat establert”, explica en la nota.

L'ANC ha aprofitat per fer una crida a participar en la cadena humana en els trams del traçat on encara hi ha una baixa ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona