Política

IRENE MARTÍN

COORDINADORA DE LA VIA CATALANA EN LA REGIÓ DEL CAMP DE TARRAGONA

“El Camp de Tarragona serà la sorpresa”

“Muntem activitats per atreure gent de fora” “La dificultat és distribuir la gent, i hi estem treballant molt”

Irene Martín, membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, és la responsable de coordinar els trams del Camp de Tarragona de la Via Catalana. Del 124 al 314; concretament, de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a Castellet i la Gornal.

Quanta gent hi ha inscrita als trams que vostè coordina?
Molta, però encara no són suficients. El Baix Penedès sí, està ja totalment ple, i al Tarragonès i el Baix Camp queden trams pendents de cobrir, però tinc la convicció que el Camp de Tarragona serà la sorpresa d'aquesta Diada, i es visibilitzarà que aquesta teoria que sempre ens involucrem menys que altres en el procés no és certa, que som capaços de posar-nos les piles.
Quins són els trams més complicats d'omplir?
Al Tarragonès tenim algunes parts de Creixell amb ocupació alta però que encara no estan tancades, i també els extrems del municipi de Tarragona; per una banda, als barris de Torreforta, Campclar i Bonavista, i pel nord, tocant a Altafulla. Però és clar, és que a Tarragona tenim 31 trams, i això són moltes persones. A Reus també tenim pendent de completar la banda de la carretera de Bellisens, però és aviat, i les inscripcions no han parat en tot l'agost.
I quina és l'estratègia, el reclam, per omplir-los?
Estem muntant moltes activitats per atreure gent de fora. I vindrà gent de Vandellòs, de l'Hospitalet, de Sant Cugat, de Manresa, i molta de les comarques lleidatanes, tot i que el gruix de Lleida anirà a les Terres de l'Ebre. Del Priorat es desplaçaran més de 1.500 persones, i té menys de 10.000 habitants! També la Conca de Barberà superarà les 1.500 persones desplaçades, i l'Alt Camp en mobilitzarà més de 5.000.
Però en falten més.
Ja érem conscients de la dificultat per omplir alguns trams, perquè Catalunya és un triangle i la població està concentrada. Però és imprescindible que la gent de Barcelona es desplaci. També per descobrir el país. Si viuen aquesta experiència, a banda que voldran tornar-hi, veuran que les distàncies són relatives. Es triga el mateix a anar a Tarragona que a creuar Barcelona de punta a punta.
Ha dit abans que el Camp serà la sorpresa. Com ho sap?
Per la voluntat de treballar de la gent. L'última Diada ja es va treballar moltíssim, però ara les assemblees territorials ja estan més rodades. Aquest cop, la dificultat no és només omplir, sinó com distribuir la gent, i aquesta vessant logística el Camp l'està treballant molt. Els assajos fets a Tarragona, Reus o Montblanc han anat molt bé.
I si, malgrat tot, no omplen?
És que això no passarà. El Camp de Tarragona no s'ho pot permetre i es mobilitzarà per evitar-ho. Si passen els dies i falta gent, tenim plans B i C, però és aviat, i a mesura que es vagin tancant comarques del nord hi haurà un efecte dominó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona