Política

La Via Catalana multitudinària a Londres

Unes 800 persones es concentren davant del Parlament britànic

La participació supera les expectatives de l'organització i es converteix en la cadena humana més gran a l'exterior

La Via Catalana de Londres s'ha convertit aquest dissabte en la més multitudinària que s'ha fet fins ara a l'estranger. Unes 800 persones s'han reunit davant del parlament de Westminster per unir les mans i reivindicar la independència de Catalunya.

La cadena, al cor polític de la capital britànica, s'ha fet en un ambient molt festiu. Per l'afluència de participants i per motius de seguretat, la Via Catalana a Londres ha comptat, de fet, amb dues cadenes, una davant de Parliament Square, i una segona seguint el carrer de davant de la Cambra de Comuns, per Abingdon Street.

El simbolisme de la cadena humana a Londres és especial perquè el govern britànic ha autoritzat l'organització d'un referèndum d'independència a Escòcia, que se celebrarà el 18 de setembre del 2014. Els paral·lelismes entre Escòcia i Catalunya es dibuixen habitualment, i molts dels catalans reunits avui a Londres han expressat el seu desig que el president espanyol, Mariano Rajoy, faci com el britànic, David Cameron, i accepti la voluntat.

L'organització de la Via Catalana a Londres s'ha mostrat molt satisfeta per l'assistència de públic, que ha superat amb escreix les expectatives. Inicialment, els organitzadors confiaven en aplegar unes 200 persones, però amb les inscripcions de seguida van superar les 700. A més, aquest dissabte s'hi han afegit desenes de persones que no s'havien apuntat, per la qual cosa l'organització situa la xifra total en més de 800.

Aquest cap de setmana es fan més de 40 cadenes catalanes arreu del món en el marc de la iniciativa Via Catalana Internacional. Una de les més destacades és precisament la de Londres. També aquest dissabte es faran accions a Times Square de Nova York o a la Gran Muralla xinesa. El diumenge, la cadena s'organitza a la capital europea, Brussel·les, i dilluns a París. A més, també s'han convocat trobades a Noruega, Suïssa, Mèxic, Finlàndia, Xile, Tailàndia, Perú, Austràlia o Nova Zelanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona