Política

La Via Catalana arriba a la capital europea

Unes 300 persones es manifesten per la independència aquest diumenge al migdia a Brussel·les

Hi participen catalans residents a Bèlgica, Països Baixos i Alemanya, entre els quals alguns alts funcionaris de la Unió Europea

La Via Catalana Internacional ha passat aquest migdia per la capital comunitària. Més de 300 persones, procedents no només de Bèlgica sinó també dels Països Baixos i d'Alemanya, s'han concentrat davant l'Atomium de Brussel·les per reivindicar plegats, i en un ambient molt festiu, la independència de Catalunya.

La cadena humana ha envoltat els jardins del bulevard del Centenari, als peus del monument de 103 metres d'alçada construït per a l'Exposició Universal de 1958.

Els organitzadors de l'acte ha destacat la gran assistència, unes 300 persones, que ha superat amb escreix les seves expectatives. En aquest sentit, han revelat que quan van comunicar la manifestació a l'Ajuntament només esperaven un centenar de persones. “És una xifra que està molt bé per Brussel·les, que tot i ser la seu de les institucions comunitàries no és una ciutat gran i no arriba al milió d'habitants”, ha celebrat el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Brussel·les, Jaume Bardolet.

A més, ha subratllat que a la Via Catalana de la capital belga, “no hi han participat turistes”, sinó catalans residents al país “i un 20% de catalans que han vingut des dels Països Baixos i Alemanya”. Entre ells, la cadena humana ha reunit molts catalans que treballen a les institucions comunitàries, “alguns amb responsabilitats, alts funcionaris”, ha destacat.

Amb crits d'“independència”, senyeres i estelades, i cantant Els Segadors, els participants en la Via Catalana de Brussel·les han volgut “fer una feina de testimoniatge i pedagogia davant les institucions europees”, ha explicat Bardolet.

Les comunitats catalanes de més de quaranta ciutats d'arreu del món participen aquest cap de setmana a la Via Catalana Internacional, un conjunt d'uns 90 actes previs a la cadena humana de l'Onze de Setembre, que se celebren a l'exterior. Les concentracions s'han dut a terme als cinc continents. A Europa i Amèrica s'han convocat setze cadenes humanes, a Oceania cinc i a Àfrica i a Àsia una. Els catalans de París es mobilitzaran aquest dilluns al vespre, davant la torre Eiffel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els Països Baixos permeten a Kíiv usar els F-16 per a atacar objectius militars a Rússia

barcelona
regne unit

Farage canvia d’opinió i es presentarà a les pròximes eleccions

barcelona
llengua

Degoteig de sentències avalant el 25% de castellà a l’escola

barcelona
estats un its

Comença el judici contra el fill de Biden

barcelona
Eleccions europees

El CIS insisteix a donar al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

barcelona
guerra a europa

Rússia sanciona a polítics i periodistes britànics

barcelona
política

Comín creu que és Illa qui ha de fer una cura d’humilitat: “No té majoria”

barcelona
política

ERC demanarà l’aplicació immediata de l’amnistia a una quarantena de persones

barcelona
estats units

Hunter Biden, primer fill d’un president dels EUA al banc dels acusats

barcelona