Política

Tenyit de groc i vermell

Els llocs més típics de cada ciutat han estat els que s'ha escollit per fer la Via Catalana internacional i així dotar-la de més visibilitat al món

Llocs com ara Times Square, el Big Ben, l'Atomium o el Parlament Europeu s'han omplert d'estelades i senyeres

Catalunya serà per la Diada una marea de color groc, perquè els més de 350.000 inscrits haurien d'anar equipats amb una camiseta d'aquest color. Però el groc no ha estat l'únic color que s'ha vist aquests dies. També hi havia vermell. El groc i el vermell de la senyera i l'estelada, que han destacat en llocs on habitualment passarien inadvertits. Així, s'han pogut veure ciutadans agafats de les mans davant de llocs com ara el cartell de Hollywood (a Los Angeles), l'Òpera (a Sydney), la muralla xinesa, la platja de Copacabana (a Rio de Janeiro), a l'Atomium (a Brussel·les), la torre de Betlem (a Lisboa), el Big Ben (a Londres) o Times Square (a Nova York), entre altres. Per què aquests llocs? Perquè puguin ser identificables per qualsevol ciutadà i per donar força a la reivindicació catalana internacionalment, amb una presència ben visible.

A banda de la simbologia catalanista, a la majoria de llocs també s'han exhibit pancartes amb lemes com ara “Independence for Catalonia” o “Catalunya nou estat d'Europa”. Un dels organitzadors apuntava ahir que les accions han servit perquè molta gent local d'aquests països prenguin consciència de la problemàtica, ja que els havia passat inadvertida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.