Política

El PP valencià s'oposa a la cadena humana a Vinaròs

El secretari general de la formació i conseller de Governació, Serafín Castellano, demana contundència contra la iniciativa convocada amb motiu de la Diada

“No ens anem a deixar enganyar ni utilitzar per a finalitats partidistes o entelèquies que res tenen a veure amb la nostra cultura, història, personalitat ni idiosincràsia com a poble”

“L'únic roig i groc que reconeixem fora és la bandera d'Espanya perquè estem orgullosos de ser espanyols”

El conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, ha insistit aquest dimarts, preguntat per l'extensió al País Valencià de la cadena humana amb motiu de la Diada l'11 de Setembre, que el govern valencià “no permetrà” que se'ls “involucre” en un projecte en el qual “no creiem i de què no volem formar part” i ha demanat a la resta de partits “la mateixa contundència” en aquesta oposició que el PP.

Castellano ha recalcat que es tracta de “una postura molt clara i contundent”. “Ho puc dir més alt però no més clar”, ha assenyalat. En aquest sentit, ha mantingut que els valencians “no ens deixarem enganyar ni utilitzar per a finalitats partidistes o entelèquies que res tenen a veure amb la nostra cultura, història, personalitat ni idiosincràsia com a poble”.

Així, ha sostingut que “imposar no és participar” i que per això “nosaltres rebutgem de forma contundent que se'ns vulga dir des de fora o des d'altres formacions polítiques què és el que som”, ha advertit Castellano. “Estem orgullosos de la nostra cultura i de les nostres tradicions i de ser valencians”, ha subratllat .

En aquesta línia, ha apuntat que “no creiem en banderes independentistes” i “l'únic roig i groc que reconeixem fora és la bandera d'Espanya perquè estem orgullosos de ser espanyols”. “A partir d'ací rebutgem qualsevol tipus d'ingerència que vinga des de fora”, ha insistit.

Ingerències

“Respecten qualsevol iniciativa que puga fer una comunitat, però no consentirem ingerències de ningú i menys de projectes que rebutgem d'una manera contundent. El nostre projecte es diu Comunitat Valenciana, que forma part d'Espanya i fora d'ells no compartim cap tipus d'entelèquia i no consentirem que ens involucren en projectes desgavellats i que l'única cosa que pretenen és el secessionisme o l'independentisme”, ha afirmat sobre aquest assumpte.

De la mateixa manera, ha mostrat el seu desig que “totes les forces polítiques es pronuncien d'una manera clara com el PP” perquè “per sentir aquesta Comunitat cal sentir també els colors”. El conseller ha realitzat una crida a aquestes forces polítiques que “diuen una cosa i després en fan una altra de diferent”, ha assenyalat en referència a aquest “tripartit que va en contra de la identitat valenciana i que fins i tot tenen persones en entitats culturals que participaran en aquesta manifestació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur del govern de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona