Política

L'Ajuntament de Barcelona demana no utilitzar el cotxe la tarda de l'11 de Setembre

Si és imprescindible fer-ho, recomana que sigui de manera planificada i evitant els horaris en què hi haurà talls per la Via Catalana, entre les 16h i les 19h

Per arribar al centre de la ciutat s'aconsella utilitzar les xarxes de metro i tren

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat que no s'entri ni surti, ni es circuli, per Barcelona en cotxe el proper 11 de Setembre a la tarda, una recomanació sense precedents a la ciutat que respon a les convocatòries de concentracions per a aquest dia, en especial la Via Catalana.

En una nota de premsa en què el consistori explica el dispositiu excepcional de mobilitat i les recomanacions per a la Diada, l'ajuntament recorda que la “Via Catalana cap a la Independència”, la cadena humana convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), envoltarà gran part de Barcelona i afectarà a les principals vies d'accés i circulació a la ciutat, algunes de les quals quedaran tallades.

En concret, es demana que no s'utilitzi el vehicle privat per entrar i sortir de Barcelona durant la tarda del dimecres dia 11, i en cas de que sigui imprescindible fer-ho, que sigui de forma planificada i fora dels horaris on es preveuen més problemes de trànsit, entre les 16h i les 19h.

Les principals restriccions i talls de trànsit tindran lloc en aquestes tres hores i es recomana que, per arribar al centre de la ciutat, s'utilitzi la xarxa de metro o tren.

L'Ajuntament assenyala que la jornada pot suposar també problemes per als turistes o persones que tinguin un vol planificat per a l'11 de Setembre. En aquest sentit, ha contactat amb Turisme de Barcelona, el Gremi d'Hotels de Barcelona i les associacions d'apartaments turístics i hotels (Apartur i Acatur) perquè recomanin als visitants anar a l'aeroport en tren o bé planificar el trajecte abans de les 16h hores, atès que el servei d'Aerobús i la mobilitat en superfície es veurà afectada.

El consistori assenyala que el web www.bcn.cat i el telèfon 010 oferiran informació actualitzada. També es podrà seguir l'actualitat de la jornada a través dels comptes de twitter @barcelona_cat, @barcelona_GUB, @BCN_Mobilitat, @barcelona_010 i @TMBinfo.

També es recomana utilitzar els telèfons d'emergències, 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona