Política

opinió

Sobirania declarada, viscuda

Tornarem a viure avui una Diada històrica. I estic convençuda que, novament, serà la celebració cívica i festiva d'una Catalunya dempeus, que es mobilitza per un millor futur social i nacional, i que manifesta, als quatre vents, la majoria d'edat d'un poble que es planteja horitzons de plenitud.

Aquest estat d'ànim col·lectiu no respon a cap moda sobtada i efímera, sinó que s'ha anat forjant al llarg del temps, i sobretot des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut el juny del 2010, per la constatació que els intents d'encaixar Catalunya en una realitat estatal que ens deixi ésser i progressar han rebut massa sovint com a resposta el greuge i el menyspreu.

Les propostes catalanes han topat amb l'immobilisme de l'Estat espanyol. Només així s'entén, per exemple, el despropòsit que va representar l'acord del Tribunal Constitucional de no aixecar la suspensió de la resolució 5/X del Parlament, per la qual s'aprova la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del Poble de Catalunya, contra la qual va recórrer el govern espanyol.

Catalunya ha de tirar endavant el procés, però necessitem avançar sense precipitacions que ens facin malbaratar el valuós cabal de legitimació democràtica que hem anat acumulant al llarg dels anys.

La imatge d'avui serà, sens dubte, la d'una Catalunya encadenada, i no pas per un metall opressor, sinó per moltes mans que s'agafen per un futur millor. No hi ha cap instància que pugui tombar aquest esclat de vida i de llibertat. Farien bé de prendre'n bona nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona