Política

Lluís Llach crida a no fer “cap concessió a la provocació”

Reclama que la prohibició del govern espanyol de la cadena humana a València faci que “quedi esbiaixada l'alegria de la Via Catalana”

“El 2014 comença el 12 de setembre”, assegura

El cantant Lluís Llach, que participarà a la Via Catalana cap a la Independència al tram 1, a Alcanar, ha fet una crida a no fer “cap concessió” al que considera que és “una provocació” del govern espanyol de prohibir la cadena humana al País Valencià. Per aquest motiu ha considerat, en una entrevista a El món a RAC 1, que “cal ser curosos i intel·ligents” i no provocar que la foto de la cadena humana sigui l'algun possible acte incívic a causa d'aquesta provocació, una idea que també ha defensat la president de l'ANC, Carme Forcadell, que en una entrevista a TV3 també ha fet una crida a no caure “en provocacions” perquè “si hi ha incidents, aquesta serà la foto”.

Per Llach, la Via Catalana cap a la independència servirà “per refermar-nos i ajudarà molt als polítics”. “És un pas decisiu”, ha remarcat, tot considerant que “el 2014 començarà el 12 de setembre”, l'endemà de la Diada i de la cadena humana.

Llach ha lamentat que el sentiment independentista i el fet que gent popular com l'actor Juanjo Puigcorbé, Dyango o Risto Mejide hagin comunicat que participaran en la Via Catalana sigui interpretat com un fet “radical” quan s'hauria d'interpretar com un acte de “normalitat”. “Gràcies a l'exercici de llibertat dels 38 anys de democràcia, ser independent és un acte de normalitat, no de radicalitat”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona