Política

ACPV desconvoca la cadena humana de Guardamar

L'entitat es veu forçada davant la possibilitat d'incórrer en falta greu o molt greu dels seus promotors i possibles multes als seus promotors i representants

Assegura que es tracta d'una decisió “arbitrària” que atempta contra la llibertat d'expressió i reunió de la població

ACPV ha informat a través d'un comunicat de la desconvocatòria de la concentració de la cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat que havia organitzat per a aquest dimarts a Guardamar del Segura. La Sotsdelegació del Govern a Alacant va denegar a ACPV l'autorització considerant-la “no comunicada”, ja que no es va fer amb el mínim de deu dies d'antelació. L'entitat remarca que es tractava d'un acte simbòlic i que en casos semblants sí que s'ha permés la celebració de concentracions amb caràcter d'urgència. ACPV afig que l'ha desconvocada per a evitar sancions que se sumarien a les dels repetidors de TV3.

L'entitat, però, ha considerat “un fet molt greu” aquesta prohibició, i ha dit que “atempta directament contra la llibertat d'expressió i de reunió de la població”. Acció Cultural ha remarcat el fet que, al seu entendre, es tracta d'una decisió arbitrària “ ja que en cap cas es tallava el trànsit i era un acte simbòlic” i ha afegit que en casos semblants “s'ha permés la celebració de concentracions amb caràcter d'urgència, entre altres motius”.

“Volem fer èmfasi en el fet que aquesta prohibició respon únicament a una persecució política per part del govern espanyol envers tota manifestació que done suport al dret a decidir i a l'autodeterminació dels pobles”, denuncia ACPV. L'entitat lamenta la situació i avança que treballa per fer una nova cadena més avant a Guardamar.

Defensa de l'autogovern

ACPV havia convocat per a aquest dimarts una concentració de la cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat. La convocatòria era a les 17.07 hores en el monument a la cultura catalana que hi ha a plaça Jaume II de Guardamar. L'hora de convocatòria coincidia amb l'any de la desfeta d'Almansa en mans de les tropes borbòniques, 1707. L'entitat remarcava la importància d'aquesta convocatòria en l'últim poble on es parla valencià i extrem meridional de la llengua catalana.

L'objecte de la convocatòria era la de reivindicar el valencià com a llengua comuna i compartida amb Catalunya i les Illes Balears així com “expressar la necessitat d'aprofundir en l'autogovern dels valencians, defensar la llibertat del poble valencià d'expressar de manera democràtica el grau d'autogovern que desitge aconseguir i la solidaritat amb la resta de pobles que es troben en una situació igual o semblant”. Per a la cadena humana de Guardamar de Segura, Acció Cultural havia posat a la disposició dels assistents autobusos que eixien des de Crevillent i Elx a les quatre de la vesprada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Finlàndia permet a Ucraïna usar les seves armes per a atacar objectius en territori rus

barcelona
Àsia

Corea del Nord llança globus amb brossa sobre el sud

Barcelona
estats units

El jurat del judici penal contra Trump comença a deliberar si és o no culpable

barcelona
Guerra a Gaza

Sánchez rep el primer ministre palestí a la Moncloa

Barcelona
Guerra a Gaza

Les bombes llançades contra el camp de Rafah eren de fabricació nord-americana

Barcelona
amèrica llatina

Aproven a Colòmbia un projecte de llei que prohibeix les corrides de toros

barcelona
guerra a gaza

Israel fa cas omís del Tribunal de l’ONU i preveu almenys set mesos més d’atacs

Barcelona
judicial

Vist per sentència el cas sobre les despeses del procés un dia abans de l’aprovació de l’amnistia

barcelona
Informe d'AI

Les execucions per pena de mort al món es disparen

Barcelona