Política

L'Hospitalet de Llobregat

“Madrid ho xucla tot”

Immigrats de l'Hospitalet es manifesten a favor de la independència pels guanys econòmics que suposaria

Veïns originaris d'altres punts de l'Estat espanyol, en canvi, prefereixen no donar la seva opinió

Als immigrats extracomunitaris els sembla molt bé la idea de la independència perquè suposaria un benefici econòmic per a Catalunya. I els immigrats de l'Estat espanyol prefereixen no pronunciar-se gaire, si més no amb els desconeguts. Aquesta conclusió, agosarada i gens científica, val a dir, és la que es podria extreure d'una passejada pel barri de Pubilla Cases ahir entre les 16 i les 17.14 hores. Què li sembla la cadena humana que s'està preparant a la carretera de Collblanc, al seu pas per l'Hospitalet? Tres dominicanes, assegudes a la terrassa del bar Jaragua, al carrer Luarca, no tenen gaire clar què és això de la Via Catalana, però quan per fi se n'adonen són categòriques: “Sí, Catalunya ha de ser independent si vol millores.” En un locutori proper, el Fran, també dominicà, ho té igualment clar. “Jo veig bé que Catalunya vagi per una banda i Madrid, per una altra. En aquests moments Madrid ho xucla tot.” El caixer indi que atén el supermercat Noor, en canvi, ni sap què és la cadena humana ni vol opinar sobre la independència.

Tampoc vol fer-ho la veïna extremenya que passeja el gos a l'avinguda Isabel la Catòlica i que aprofitava per tirar la brossa. “Hi ha una cadena humana a la carretera de Collblanc? Doncs ni idea. Que què penso de la independència? No ho sé.” Tampoc es vol pronunciar el matrimoni que passeja pel mateix carrer, tot i que al final de la conversa deixen entreveure quin és la seva posició. “Aquí cadascú té la seva opinió; això no ens va ni ens ve.” Aquest matrimoni, d'origen castellà però que afirma contundent que són “d'aquí”, té clar, això sí, que no pensa anar a la cadena humana. “Déu ens en guardi!”, s'exclamen.

L'Antonio fa petar la xerrada amb el Fidel al quiosc que aquest cubà regenta a la sortida del metro de Pubilla Cases. L'Antonio, en canvi, no s'estalvia l'opinió. “Això és una bajanada que no arreglarà res.” El Fidel, més diplomàtic, prefereix parlar de la necessitat de millorar l'economia del seu país i del seu quiosc. “Fixa't, tanta gent com està sortint avui del metro i només he fet cinc euros de caixa.” El Fidel ha tingut mala sort. Efectivament, des de les tres de la tarda el metro de Collblanc va ser ahir un continu degoteig de persones que, equipades amb una samarreta groga –no necessàriament la de l'ANC–, es dirigien pel carrer Josep Molins fins a la carretera de Collblanc, on, com a tot arreu, a les 17.14 h es van donar les mans i les van aixecar amb un gest d'eufòria. Una família filipina ho observa tot bocabadada. “Que si ens sembla bé la independència? Sí, és clar.” I es fregaven els dits amb aquell gest amb què tothom entén que es parla de diners.

Dues files
Segons l'ANC, a l'Hospitalet i el Baix Llobregat s'havien apuntat unes 50.000 persones i les previsions es van superar. En alguns trams es van fer dues files.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona