Política

Madrid diu que també vetllarà per les “llibertats” de la “majoria silenciosa” que no va anar a la Via Catalana

Sáenz de Santamaría assegura que el govern espanyol “parla i dialoga” però “dins de la Constitució”

No fa referència a l'assalt feixista a la Delegació de la Generalitat a Madrid

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reaccionat aquest dijous a l'èxit de la Via Catalana apel·lant a l'existència d'una “majoria silenciosa” a Catalunya que “es va quedar a casa” per la Diada i que “també té dret” a què l'Estat “vetlli” per les seves “llibertats i opinions”.

A més, ha reiterat que el seu govern “parla i dialoga amb totes les comunitats autònomes” però “dins de la Constitució”. “Aquest diàleg dins de la Constitució és el marc que el govern reivindica perquè aquest país estigui més fort i unit en el que és l'objectiu nacional de la gent que surt i la gent que es queda a casa seva, que és crear ocupació i millorar el benestar”.

Santamaría ha fet aquestes manifestacions després d'analitzar aquest dimecres al vespre amb Mariano Rajoy l'impacte de la Via Catalana, que segons fonts del govern espanyol La Moncloa ja donava per fet que seria un èxit de participació. La vicepresidenta ha estat preguntada per la qüestió minuts abans d'assistir en qualitat d'oient a una conferència de l'alcaldessa de la Comunitat de Madrid, Ana Botella, a la què també ha acudit el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.

Santamaría ha apuntat que el seu govern “té l'obligació d'escoltar tots els espanyols” i, per tant, “també als que es queden a les seves cases, també aquestes majories silencioses que tenen dret a que vetllem per les seves llibertats i opinions”.

No ha fet referència, en canvi, a l'assalt violent que va patir aquest dimecres la Delegació del Govern a Madrid, en què es van registrar cinc ferits lleus i que ha comportat la detenció de moment de sis persones.

Les seves manifestacions van en la via de les del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i també de les que ella mateixa va fer ahir a les hores prèvies a la Via Catalana, en què va assegurar que el govern espanyol “estarà sempre en el mateix: en el diàleg dins de la Constitució, que és un marc de convivència que ens ha servit a tots els espanyols per consolidar una democràcia i assolir nivells de benestar que ara es tracta de recuperar, i m'agradaria que tots fóssim també molt conscients d'això”.

La reacció de dimecres incloïa també una crítica a les formacions sobiranistes i -sense citar-lo- al president de la Generalitat, Artur Mas, a més d'un “no” a la consulta. Sáenz de Santamaría va voler recordar que els polítics “estem per unir i per solucionar els problemes als ciutadans”, i “el pitjor que pot fer un polític és obligar la gent per a qui governa a dividir-se i separar-se”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona