Política

El Congrés fa una “rotunda condemna” del violent assalt a la delegació de la Generalitat a Madrid

La Cambra assegura que actes com els d'ahir són “incompatibles” amb la democràcia

Els detinguts per l'atac són acusats d'agressió, intromissió, desordres i danys

  • El president del Congrés, Jesús Posada (esquerra), ha estat l'encarregat de llegir la declaració de condemna del Congrés EFE.
  • Video: Assalt feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid

El Congrés dels Diputats ha expressat aquest dijous la seva més “rotunda condemna” per l'assalt d'unt grup ultradretà a la delegació de la Generalitat a Madrid mentre se celebrava un acte institucional amb motiu de la Diada. El text subratlla que aquest tipus d'actes són “incompatibles” amb la democràcia.

El president del Congrés, Jesús Posada, ha esta l'encarregat de llegir una breu declaració abans de l'inici del ple en què la Cambra manifesta la seva “més rotunda condemna per l'atac als assistentes a l'acte cívic de la celebració de la Diada a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid entre els quals s'hi comptaven diversos diputats.

“La nostra democràcia és incompatible amb actes violents que vulnerin la llibertat dels espanyols”, ha conclòs.

La declaració ha finalitzat enmig d'una forta ovació dels diputats.

El ministeri de l'Interior ha confirmat aquest dijous les identitats de les sis persones detingudes per l'incident. Són cinc homes i una dona d'entre 23 i 56 anys que, majoritàriament, tenen historial de militància política a les organitzacions d'ultradreta i també alguns amb antecedents policials i judicials.

Se'ls acusa de delictes d'agressió, intromissió, desordres i danys, i atemptat contra la llibertat d'expressió. Les detencions s'han fet aquesta nit a Móstoles, Ajalvir i Madrid.

Un dels acusats, Íñigo Pérez de Herrasti Urquijo, (1957) és un històric del partit ultradretà Alianza Nacional i ja va ser condemnat l'any 2000 a 14 anys de presó per tinença d'armes i material inflamable. En aquella ocasió Pérez de Herrasti pretenia atemptar, juntament amb tres neonazis més, contra familiars de presos d'ETA quan es desplacessin a Madrid.

Els altres detinguts són Pedro Chaparro Velacoracho (1987), dirigent de Democracia Nacional Joven; Victor Diego Villalba (1987), que té antecedents per furts; Santiago Cabezuela García (1989), que anava a les llistes de la Falange a les eleccions a l'Assemblea de Madrid al 2011; Javier Marcos Aroca (1978), candidat d'España 2000 a les eleccions generals del 2008, i Paula Mijares (1989).

Les detencions s'han fet fruit de les denúncies presentades pel delegat del govern a Madrid, Josep Maria Bosch, i el diputat de CiU Josep Sánchez-Llibre. L'assalt va provocar ferides lleus a cinc persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA