Política

Sánchez-Camacho: “La consulta no es pot fer perquè és il·legal”

La presidenta del PP català emplaça Mas a passar pel Congrés si vol reformar les lleis per convocar un referèndum

Reitera que hi ha diàleg entre els governs català i espanyol i demana “màxima discreció”

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha reiterat aquest divendres que una consulta sobre el dret a decidir no és possible “perquè és il·legal”. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, la dirigent popular ha emplaçat el president de la Generalitat, Artur Mas, ha passar pel Congrés per demanar una reforma de les lleis si vol convocar-la.

Sánchez-Camacho ha recordat que si el president català no té les majories parlamentàries per canviar les lleis no podrà convocar la “consulta il·legal”.

De totes maneres, ha assegurat que el govern espanyol té la “voluntat sincera”de dialogar i ha apuntat que hi han canals per escoltar el que demana Mas. “Hi ha diàleg entre governs espanyol i català i és important que això es mantingui, amb la màxima discreció”, ha reclamat.

La líder popular ha afirmat que hi ha un full de ruta molt estudiat per aconseguir la independència que passa per convocar una consulta que sigui legítima de cara a Europa i, si no és possible fer-la de manera legal, convocar unes eleccions plebiscitàries per declarar després la independència de manera unilateral.

Sánchez-Camacho ha precisat que aquest és el “guió escrit” de l'independentisme, però ha augurat que això no passarà i que, en tot cas, farà “el possible perquè això no succeeixi”.

Al seu parer, aquest 11 de Setembre s'ha evidenciat que la societat catalana està dividida i ha opinat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ja no representa tots els catalans.

En aquest sentit, ha denunciat que el govern català ha estat al darrere del “projecte independentista” i ha impulsat les mobilitzacions organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) tant pel que fa a la Diada de l'any passat com aquest. Sánchez-Camacho ha posat com a exemple la cobertura dels mitjans públics dels dos esdeveniments o el “lloguer de trens” per anar a la manifestació de l'11-S del 2012.

A més, ha lamentat que els qui, com ella mateix, no volen la independència “ens veiem atrapats perquè hem d' escollir entre Catalunya i la resta d'Espanya”.

La líder del PP català ha condemnat l'atac feixista a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid perquè “qualsevol acte violent és reprovable”. “En la mateixa mesura que ho és maltractar la bandera espanyola”, ha afegit. A més, ha recordat que quan la seu del seu partit a Lleida va ser atacada l'any passat “ningú a Catalunya ho va condemnar”.

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha reiterat que no sabia que la seva conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga de Barcelona estava sent gravada. També ha asseverat que, a diferència d'altres formacions polítiques, el PP mai va contractar els serveis de l'agència de detectius Método 3.

La dirigent conservadora ha rebutjat que aquest afer li hagi causat “desgast polític” i ha avançat que es tornarà a presentar a “les properes eleccions autonòmiques, no plebiscitàries”. “Aquest procés m'ha permès enfortir-me políticament. Els dèbils mai aguanten, ni en política ni en la vida”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona