Jutjaran un familiar d'una edil de CiU per haver amenaçat una regidora del PSC

Els Mossos el consideren autor d'un anònim rebut per la primera tinenta d'alcalde de Roda de Berà

Les amenaces a la primera tinenta d'alcalde de Roda de Berà es van produir poc després que el seu partit, el PSC, quedés en minoria a finals de maig en trencar el pacte de govern assolit la tardor del 2007 amb el PP, amb qui va presentar una moció de censura contra la força més votada al municipi, CiU. Ara els socialistes, que van ser la segona força en els darrers comicis locals, han quedat sols al capdavant de l'Ajuntament, mentre que el grup dels populars s'ha fracturat pel pas a no adscrita de la número dos del PP, Paqui González.

Enmig d'aquest context, tant González com Virgili van rebre ara fa algunes setmanes escrits anònims amb amenaces de mort. De moment, el de l'edil socialista és el primer dels dos casos que s'ha resolt, després que la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra a Tarragona hagi identificat, segons va explicar la pròpia Virgili, un familiar polític d'una regidora de CiU, com a autor de l'anònim rebut per la primera tinenta d'alcalde. A l'home, que hauria admès els fets, se li imputa una falta d'amenaces, i en les properes setmanes serà sotmès a un judici ràpid.

Angoixa

Virgili, que també dirigeix les àrees de Turisme i Cultura, es va mostrar ahir satisfeta amb la tasca dels Mossos i amb «el suport moral» que ha rebut del cos en els darrers dies. «Ara sé qui és qui em va amenaçar, però fins que no hi hagi una sentència del jutge no estaré més tranquil·la», va assegurar. La regidora va confessar que havia viscut «amb angoixa» des que va rebre l'anònim i desitja que experiències com aquesta «no es repeteixin mai més» al municipi. Segons Virgili, el fet que les amenaces fossin escrites a mà ha facilitat la investigació policial.

Comissió a l'Ajuntament

Mentre que Virgili no va voler donar transcendència a la connexió del presumpte autor de les amenaces amb la principal força de l'oposició, el cap de llista de CiU i exalcalde, Pere Compte, va refermar la condemna del seu partit a aquest tipus d'actes. «Ningú, dels nostres regidors, hi està involucrat», va afirmar. De fet, els convergents van impulsar en el darrer ple la constitució d'una comissió d'investigació dels anònims rebuts tant per Virgili com per l'expopular Paqui González. Ahir, la junta de portaveus va definir, a més, quins seran els membres d'aquesta comissió.

Mentrestant, continua la incògnita sobre l'autor de les amenaces rebudes per González, que va ser coaccionada perquè renunciés a la seva acta de regidora. La no adscrita es va lamentar ahir que el seu marit també està rebent pressions per motius polítics.


INGRID VIRGILI
PRIMERA TINENTA D'ALCALDE A rODA DE bERÀ (psc)
«Espero que tot el que he viscut en aquest mes i mig no es torni a repetir mai més a Roda. He patit jo i tots els del meu entorn familiar»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.