Política

Esquerra Republicana de Xixona demana un ple extraordinari per RTVV

El grup polític ha presentat una moció perquè la corporació s'hi definisca sobre el tancament d ela televisió valenciana

La setmana passada van demanar un plenari extraordinari per tractar la moció que van presentar en defensa de RTVV. L'han demanat perquè el següent plenari ordinari és el dijous 28 de novembre i, segons el mateix Govern de la Generalitat, el 27 del mateix mes volen aprovar per urgència una proposta de llei per tancar RTVV.

El grup municipal proposant vol que el plenari de Xixona puga donar la seua opinió i recolzar aquesta moció perquè no es tanque. Divendres vinent hi haurà la resposta del grup municipal del PSOE.

Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “el President de la Generalitat Valenciana, en compte d'acatar la decisió del jutge i readmetre els treballadors i treballadores que va acomiadar irregularment, ha decidit tirar pel dret tancant RTVV, saltant-se l'Estatut, l'ordenament legal i l'autogovern dels valencians i deixant-nos sense l'únic mitjà de comunicació valencià, en valencià i dels valencians que existeix en l'actualitat.”

Així el portaveu d'Esquerra ha explicat que “hem de recordar que RTVV va ser creada per garantir el dret a la informació, com a vehicle de difusió i promoció del valencià i com a element de vertebració territorial per al País Valencià. Ara ens quedem sense cap mitjà públic en la nostra llengua, ja que el govern valencià també s'ha encarregat de censurar les emissions de TV3. Cal no oblidar que la responsabilitat de l'actual estat de fallida de RTVV és única i exclusivament dels successius governs del PP, que l'han gestionat d'una manera ruïnosa, introduint comissaris polítics per manipular la informació que eixia de RTVV”.

El regidor d'Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “per tot açò demanem al govern de la Generalitat Valenciana que negocie per trobar una eixida per al manteniment de RTVV i, si no és així, exigim la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la convocatòria d'eleccions a les Corts Valencianes per deixar pas a un nou govern que sí que mantinga una institució de tota la ciutadania valenciana. A més a més exigim que la nova RTVV siga allò per al que va ser creada, una veritable TV pública, independent, plural i en valencià.”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona