Política

Mas defensa que la pregunta de la consulta sigui clara i “inclusiva”

El consell nacional de CDC aprova l'acord d'associació amb RCat i es fixa l'objectiu de seguir ampliant el suport social a la consulta

El partit aprova la seva estratègia política per al pròxim any i mig, fins a les pròximes eleccions municipals del 2015

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat partidari que la pregunta de la consulta d'autodeterminació que vol convocar el 2014 sigui clara i “inclusiva”. Així ho ha manifestat a la intervenció a porta tancada als mitjans que ha fet en el Consell Nacional de CDC, que s'ha reunit aquest dissabte a Cerdanyola del Vallès. Així, i segons han informat fonts del partit, després de citar Escòcia com referent a seguir, Mas s'ha marcat com a objectiu que hi hagi a la societat catalana una majoria clara i transversal a favor de la consulta d'autodeterminació.

Aquestes paraules de Mas arriben dies després que CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP hagin tancat un acord que permetrà portar el debat sobiranista al Congrés, i es demanarà el traspàs a la Generalitat de la competència que permet a l'Estat convocar referèndums mitjançant l'article 150.2 de la Constitució.

CDC també ha aprovat aquest dissabte per unanimitat l'anomenat Informe d'Orientació Política, que estableix les línies generals que guiaran als convergents en el pròxim any i mig, fins a les pròximes eleccions municipals del 2015.

El partit expressa la seva satisfacció per la campanya a favor del ‘sí' a la consulta que ha emprès i que seguirà fent, i CDC vol posar tot el seu engranatge en marxa per aconseguir eixamplar el nombre de catalans partidaris de la consulta. Aprecien que el govern ha donat un gir social, i que s'ha d'explicar bé els esforços que segons l'opinió del partit està fent la Generalitat per preservar les polítiques socials.

En aquest document, els convergents també deixen clar que una de les prioritats del Parlament ha de ser aprovar les lleis de la transparència i electoral, amb la finalitat de vetllar per la regeneració democràtica. Alhora, posen èmfasi a tenir paciència, ja que l'actual etapa de l'autogovern català podrà valorar-se una vegada hi hagi un resultat final, i no a cadascun dels passos que es fan.

D'altra banda, al Consell Nacional de CDC també s'ha rectificat amb una amplíssima majoria l'acord d'associació amb Reagrupament, la formació liderada per l'exconseller d'ERC Joan Carretero: dels gairebé 350 consellers, només quatre han votat en contra i cap s'ha abstingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia