L'ajuntament de Quart de Poblet incrementa les ajudes a les famílies necessitades

La Generalitat té bloquejats els ajuts sol·licitats arreglo a la Llei de Dependència

L'ajuntament de Quart ha incrementat en un 60% la partida pressupostària adreçada a les ajudes a alimentació, davant l'increment constant de persones sense recursos que no poden fer-li front a les necessitats bàsiques. En concret, els 47.000 euros que es van destinar al pressupost municipal inicialment, han crescut fins arribar als 77.000 de l'actualitat. També les ajudes econòmiques han passat de 50.000 a 80.000 euros, per la mateixa raó.

L'alcaldessa, Carme Martínez, ha denunciat com els ajuntament es veuen obligats «a assumir competències que en molts casos no són nostres perquè no volem deixar els nostres veïns i veïnes sense atendre, malgrat que cada mes esgotem la partida d'atenció social a causa de la pertinaç crisi». La primera regidora de Quart, ha incidit en que la situació s'agreuja «perquè el Consell del PP no ha augmentat ni un euro les transferències als municipis i ens asfixia sense que puguem donar resposta a les necessitats de les persones. No podem oblidar que som l'única comunitat autònoma que ha suprimit la Prestació Econòmica reglada per a les famílies amb més dificultats i que la Generalitat, tampoc no ha implantat la renda garantida, un dret reconegut a l'Estatut d'Autonomia».

La demanda de suport se sustenta en dades reals i és per això que la municipalitat de Quart ha augmentat la partida en 60.000 euros, mentre la Generalitat tan sols ha fet pujar en 111 euros la subvenció adreçada a les ajudes econòmiques d'emergència. Aquest augment suposa un 0,22% d'increment en aquest any de crisi.

El consistori ampliarà també en 10.000 euros la partida adreçada a fer front les sol·licituds d'ajuda per a accedir als serveis del Centre de Dia de Majors del Barri del Crist, degut a que encara no estan concedint-se les ajudes i prestacions que es deriven de la Llei de la Dependència, inaplicada encara per la Generalitat Valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona