Política

Girona us espera

Tot a punt per a la celebració de les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat el cap de setmana de l'11, 12 i 13 de juliol

La ciutat s'obrirà a la festa, la reivindicació i el compromís en favor del dret a decidir i contra l'exclusió social

Els pactes locals pel dret a decidir seran un dels plats forts
Firatast oferirà una edició especial al
Palau Firal

Amb to pacífic i positiu, i amb esperit reivindicatiu
i compromès. Aquesta és la fórmula de participació que proposem als ciutadans que vulguin participar en les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat que se celebraran a Girona el cap de setmana de l'11,12 i 13 de juliol en una cita d'aquelles que fan bona l'expressió “tothom cap a Girona”.

Per llegir, per escoltar, per ballar, per menjar, per passejar, per acampar, per córrer, per jugar, per actuar, per mirar, per reflexionar... Aquestes i moltes altres activitats es podran dur a terme durant aquestes jornades, que són una continuació d'anteriors concerts per la llibertat i també per la dignitat que organitza El Punt Avui conjuntament amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona.

Futur i llibertat

Els organitzadors d'aquesta trobada som partidaris que els ciutadans de Catalunya puguem decidir amb llibertat quin és el futur que volem. Alhora, però, pensem que és indispensable que aquest sigui un futur sense exclusions. Per això, els actes de tots els dies combinen l'aspecte lúdic amb les reflexions polítiques i socials. Les jornades començaran el divendres 11 a les deu del vespre amb el pregó inaugural a la plaça del Vi, tot i que a les set se celebrarà un acte previ a Figueres –vegeu peça– al Teatre Jardí. A la plaça del Vi de Girona confluiran quatre cercaviles que hauran sortit de diversos punts de la ciutat amb quatre senyeres, que acabaran penjades a la façana de l'ajuntament. Simultàniament, al parc de la Devesa s'haurà obert el recinte on se celebraran la majoria dels actes de les jornades i al qual caldrà accedir amb entrada. (Vegeu preus i més detalls a www.elpuntavui.cat.)

El mateix divendres, a les nou del vespre, el Teatre Municipal de Girona serà l'escenari d'un gran acte centrat en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, enfocat cap a tots els municipis on s'han impulsat pactes locals. No serà l'únic acte multitudinari que pretén donar protagonisme al municipalisme, ja que l'endemà a les onze el pavelló de Fontajau s'omplirà amb tots els regidors que vulguin apuntar-se a la convocatòria de l'ACM.

L'objectiu és reunir el nombre més elevat possible de càrrecs municipals des de la recuperació de les llibertats en un acte que servirà per presentar el Manifest de Girona, un document que els participants hauran subscrit a favor de la consulta del dia 9 de novembre –ja sigui a títol personal o a través dels acords plenaris corresponents– i que es titula L'hora de decidir.

Com que un dels objectius de les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat és precisament la mobilització, s'han previst també altres actes que busquen la complicitat ciutadana, com ara la megasardana que el diumenge a les dotze del migdia es ballarà al passeig de la Copa. I perquè tot aquest desplegament de gent tingui assegurat el menjar i el beure, a més dels habituals punts distribuïts al llarg del recinte, aquesta vegada hi haurà una edició especial de Firatast, la gran mostra gastronòmica que cada mes de setembre convoca milers de persones i que oferirà al públic en general una completa oferta de bona cuina al Palau Firal de Girona a uns preus molt ajustats.

A partir de demà, els lectors trobaran cada dia al diari dues pàgines fixes d'informació que serviran per anar desgranant el contingut detallat de les jornades, els diversos actes, els convidats, els horaris i els escenaris.

Per acampar

Amb motiu de les jornades, les ribes del Ter seran l'escenari d'una gran acampada popular que durarà els tres dies. Els campistes tindran serveis a la seva disposició i la zona estarà degudament vigilada per garantir la tranquil·litat. Una oportunitat única per passar una nit diferent al costat del parc de la Devesa.

Per escoltar

La tarda del dissabte tindrà un marcat accent polític perquè els principals dirigents de les forces amb representació parlamentària partidàries del dret a decidir pronunciaran conferències a l'Auditori de la Devesa. Les conferències, que giraran al voltant del present i del futur del país, es faran en les diverses sales d'aquest equipament cultural i començaran a les quatre de la tarda.

Per actuar

Una de les novetats d'aquest any és l'speakers corner, un escenari obert a la participació popular, dissabte a partir de les onze del matí. Tots aquells que, sense ser professionals, vulguin demostrar les seves habilitats al públic, poden presentar la seva proposta. L'organització en farà una tria.

Per córrer

L'esport s'incorpora amb força a les jornades amb una cursa popular i amb un torneig de bàsquet. La cursa, que tindrà un recorregut d'uns sis quilòmetres al voltant del parc de la Devesa, es farà el dissabte a partir de les vuit del vespre i sortirà del pavelló de Fontajau. L'endemà, al mateix pavelló, es disputarà el torneig de bàsquet 3x3, a partir de les deu del matí. Cal inscriure-s'hi.

Per llegir

Cinquanta escriptors que aquest any han publicat novetats literàries participaran el dissabte durant tot el dia en una signatura col·lectiva de llibres. Els autors es concentraran al llarg del matí i la tarda al Palau Firal i també es podran adquirir exemplars de les seves obres. La ponència marc anirà a càrrec de l'escriptor Joan Francesc Mira.

Per escoltar

El divendres a les onze de la nit es farà un primer concert al Camp de Mart a càrrec de Xana i Va Parir Tour. L'endemà es farà allà mateix el segon concert, a partir de les vuit del vespre, amb Blaumut, Brams, Pepet i Marieta, Cesk Freixas, Sak Noel i Flaix FM. Diumenge a les sis, hi actuaran la coral Àkan i País de Cotó i The Penguins.

Per menjar

La gent que assisteixi a les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat del juliol tindrà com sempre la possibilitat de comprar begudes i entrepans a les barres instal·lades a dins del recinte de la Devesa. Paral·lelament, al Palau Firal es farà una edició especial de Firatast, la tradicional mostra gastronòmica, que estarà oberta a tothom.

Per comprar

El Firacat, la mostra de parades de productes catalans, començarà el dissabte a les deu del matí al recinte tancat del passeig de la Devesa. Els professionals interessats a exposar-hi s'hi han d'inscriure prèviament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona