Política

Convertits en barra catalana

Alegres i festives quatre barres catalanes portaran flautistes, pilotaires, cantaires i timbalers que tocaran cançons de festa i reivindicació a la cercavila ‘Botem votar'

Els inscrits tenen de franc l'entrada a les jornades

Es necessiten unes 800 persones per
fer la cercavila

Botem votar és el nom de la gran rua popular i festiva que inaugurarà, l'11 de juliol, les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat. Una cercavila única que ofereix l'oportunitat de convertir-se en barra catalana per un dia. Cap a les 8 del vespre, des de les places Jaume Vicenç i Vives (Jutjats), de la Constitució, de l'Hospital i de Francesc Calvet i Rubalcaba (del Lleó) de Girona, naixeran alegres i festives quatre barres catalanes que portaran flautistes, pilotaries, cantaires i timbalers, els quals tocaran cançons de festa i reivindicació, per acabar coincidint a la plaça del Vi. En el camí, les barres repartiran fulletons informatius i caramels i convidaran a la gent que s'afegeixi a la cercavila o surti al balcó per saludar-les. Quan arribin a l'ajuntament, es penjaran de la seva façana principal per donar pas al pregó inaugural de les jornades.

Per portar a terme totes aquestes tasques, busquem 200 flautistes (que sàpiguen tocar la cançó Volem pa amb oli amb la flauta, la gralla, el clarinet, el saxo...), 400 pilotaires (qui boti una pilota de bàsquet), 200 cantaires (que sàpiguen cantar la cançó esmentada anteriorment) i 80 timbalers (qui tingui un timbal i el sàpiga tocar) per participar en aquesta gran cercavila. No cal ser un gran músic, només és necessari tenir entre 14 i 99 anys i disposar del 21 de juny i el 6 de juliol per assajar (els menors també hi poden participar però necessitaran una autorització signada dels pares). Els interessats s'hauran d'inscriure a www.el punt-avui.cat. Cal entrar al web i clicar la pestanya groga que posa Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat. Després hi ha un apartat on posa Inscripcions i cal apuntar-se a l'apartat Cercavila. Tots els inscrits tindran una entrada de franc a les jornades d'aquesta edició.

Tots aquells que volen col·laborar amb la cercavila però que per motius diversos no hi poden assistir, poden participar-hi animant quan passi la cercavila i cantant les cançons que sonaran, que són adaptacions de clàssics temes catalans. Qui en tingui ganes, ja pot començar a escalfar la veu i preparar-se per aquestes tonalitats que sonaran. Són adaptacions dels tradicionals temes Volem pa amb oli i Som Oh, le, le. Oh, la la. Així la lletra del primer tema serà: “Volem que es voti, que voti volem (bis). I si no volen, i si no volen, també ho farem. Votem ser lliures, ser lliures votem. Volem ser lliures, ser lliures volem.” La segona cançó sonarà així: “Oh, le le. Oh, la, la, votar per ser lliures és el millor que hi ha.”

Acte reivindicatiu i megasardana

Els colors i la cultura catalana també impregnaran els carrers gironins el diumenge 13 de juliol. S'està preparant un gran acte reivindicatiu i festiu que omplirà d'ambient el carrer de Jaume I de cap a cap, des del mercat fins a Correus de les onze a les dotze del matí. A continuació, els assistents podran anar amb comitiva fins a la plaça de la Copa per formar i ballar una mega-sardana. Però no cal saber-ne, ja que la proposta que es fa a la Copa es divideix en dues parts. La primera ofereix l'oportunitat d'aprendre el tradicional ball català el mateix dia amb una classe ràpida i afectiva. Un animador ensenyarà als assistents que ho vulguin els quatre passos bàsics de la sardana. Després, experts, aficionats
i novells ballaran conjuntament diverses sardanes, a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal. D'aquesta manera, es vol aconseguir que una megasardana ompli la Copa durant uns instants.

FERRAN FRAUCA

“Demostrarem que la societat és activa”

Un dels referents del teatre gironí, Ferran Frauca, és també l'impulsor i coordinador de la cercavila Botem votar, encarregada d'inaugurar les Jornades Catalunya, Dignitat i Llibertat.

A Girona tindrem les barres catalanes més animades. D'on surt la iniciativa?
La idea surt del vostre diari, volien muntar un recorregut únic i molt festiu per animar tothom a participar en les jornades. Jo m'he encarregat de proposar una cercavila diferent, amb un disseny atípic format per persones que voten pilotes, timbalers, flautistes i gent cantant cançons catalanes adaptades. Una bona festa per convidar-hi tothom i que segurament no deixarà indiferent ningú.
Quanta gent s'hi espera?
Necessito molta gent, com més millor. M'agradaria que a cada comitiva hi haguessin 200 persones, o sigui que en total mínim hi hauria d'haver 800 voluntaris. A més, cada inscrit tindrà una entrada gratis pera les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat.
Tothom s'hi pot inscriure?
I tant! Gairebé tothom sap cantar i tocar una mica la flauta, i les cançons
són senzilles. A més, no hi ha límit d'edat! Els menors, però, hauran de portar una autorització firmada pels pares. Només cal entrar a www.elpuntavui.cat i clicar la pestanya groga que posa Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat. Després, a l'apartat d'Inscripcions, escollir l'activitat on et vols apuntar, en aquest cas, la Cercavila.
Com s'organitza una activitat d'aquesta envergadura?
Tenint clar el disseny i què es vol fer.
Un assaig general també és imprescindible. Amb ganes, però, s'aconsegueixen moltes coses.
Què diria per animar la gent a participar-hi?
Seran uns dies en què la ciutat estarà immersa en actes vinculats amb el dret a decidir del poble català i participar en la cercavila és poder manifestar d'una manera clara i pública el desig que volem. Hem de demostrar que Girona és viva i activa i una bona manera de fer-ho és a través de les cançons i de la música. La necessitat d'aixecar aquest crit és molt compartida.
I el públic, com hi pot posar el seu granet de sorra?
Cantant i ballant, tothom hi serà benvingut. A més, les barres convidaran a la gent s'afegeixi i a la cercavila o surti al balcó per saludar-les.
Diumenge els actes continuen amb un gran acte reivindicatiu i una megasardana al passeig de la Copa...
Sí, la veritat és que no parem. Les propostes continuen tots els dies que duren les jornades, amb actes contínuament i una oferta ben variada, així tothom pot trobar el seu racó i el seu horari per participar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona