Política

Exportant coratge

L'acte que l'Assemblea Nacional Catalana celebrarà el dissabte, dia dotze de juliol, en el marc de les jornades de juliol buscarà la complicitat internacional i l'encoratjament nacional

Carme Forcadell intervindrà
en l'acte previst
pel dissabte 12
L'ANC farà proves de la V humana a diferents punts del territori

Complicitat internacional i encoratjament nacional; aquesta és la combinació d'emocions que l'Assemblea Nacional de Catalunya –ANC–proposa per a l'acte que celebrarà dissabte, dotze de juliol, en el marc de les jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat. L'acte, adreçat als militants i simpatitzants de l'entitat però també al públic en general que tingui entrada per accedir al recinte de la Devesa de Girona, començarà a dos quarts de dotze del migdia a l'Auditori.

En l'acte hi tindran un protagonisme especial els convidats estrangers que participin en la campanya World Meets Catalunya, impulsada per l'ANC amb la intenció de donar repercussió internacional al procés sobiranista. Els convidats estaran hostatjats en cases de voluntaris catalans durant els tres dies que duraran les jornades. També hi està prevista la participació de la presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, que agrairà la complicitat internacional amb el dret a decidir i, alhora, tornarà a reclamar la màxima implicació de la societat catalana en la consulta prevista pel dia 9 de novembre vinent.

Tres dates clau

La celebració de les jornades, el cap de setmana de l'11,12 i 13 de juliol, s'afegeix a dues altres dates que tots tenim subratllades al calendari del 2014. La primera és la data de la celebració de la consulta convocada pel govern de
la Generalitat per decidir el futur de Catalunya, el 9 de novembre. La segona, l'Onze de Setembre, la Diada Nacional, durant la qual l'ANC ha previst també un gran acte al centre de Barcelona per dibuixar entre la Gran Via i l'avinguda Diagonal una gran V humana que simbolitzi la victòria de l'exercici democràtic de votar.

Dissabte passat ja es va celebrar un primer assaig a Tortosa, que l'organització valora molt satisfactòriament, tant per la quantitat de voluntaris que hi van acudir com per la normalitat amb què es va desenvolupar la convocatòria. D'aquí a l'11 de setembre l'ANC té previst fer altres proves semblants en diversos punts del país, tal com va fer l'any passat amb la cadena humana que va proporcionar imatges que van donar la volta al món.

CARME FORCADELL

“Si no ens haguéssim mogut no seríem pas on som”

Mobilització contra l'immobilisme de l'Estat espanyol; aquesta és la seva recepta.
Nosaltres ens mobilitzem per aconseguir de manera activa i positiva els nostres objectius, i tenim molt clar que si no ens haguéssim mogut, ara no seríem pas on som.
La mobilització cal encarar-la també cap a les jornades del juliol, Catalunya, Llibertat i Dignitat, és clar.
Sí, tots sabem que l'objectiu col·lectiu és la consulta del nou de novembre, per tant totes les cites sumen, amb la idea que fins aquella data és important que es faci ben visible la mobilització ciutadana.
L'ANC farà el seu acte en el marc de les jornades, el dissabte, a partir de dos quarts de dotze, a l'Auditori de Girona.
Estem acabant de lligar tots els detalls perquè serà un acte vinculat a la campanya World Meets Catalunya, que reunirà estrangers durant aquests tres dies de juliol amb la intenció de contribuir a la internacionalització del procés. Tota aquesta gent vinguda de fora participarà també en l'acte emmarcat a les jornades. En el meu parlament destacaré la conveniència de buscar la complicitat de l'exterior i també la necessitat d'encoratjar
la gent de dins el país.
Abans del 9 de novembre hi ha una altra data també clau que és l'Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya. Vostès preveuen una gran concentració al centre de Barcelona i ja han fet un primer assaig a Tortosa, al Baix Ebre..
Efectivament, l'Onze de Setembre serà el punt àlgid de la campanya enfocada cap al 9 de novembre. El primer assaig a les Terres de l'Ebre va ser molt positiu perquè hi va anar molta gent. Continuem detectant molta il·lusió entre els voluntaris.
A més de demostrar la seva capacitat de mobilització, han aconseguit també que d'altres territoris, d'altres nacions, adoptin els formats que proposen. És el cas de la cadena humana, feta també amb gran èxit al País Basc.
Ens agrada molt que la nostra manera de fer, absolutament democràtica, pacífica i lúdica, serveixi a altres territoris. Una manera de fer que també és transversal, perquè hi poden participar nens i adults, famílies senceres. Tant important és el que fem com la manera com ho fem.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha obert la porta a canviar la data de la consulta si l'Estat mou fitxa. Els amoïna, aques-
ta possibilitat?
Nosaltres no contemplem cap canvi de data. Pensem que no cal tocar-la perquè va ser consensuada, igual que la pregunta. Treballem en funció d'aquest calendari. Considerem que aquest és l'escenari i que la pregunta també ha de ser la prevista, encara que lògicament no depèn de nosaltres.
Vostè ha estat elegida per al seu últim mandant al front de l'ANC. Ja s'ha plantejat què farà, després? Potser entrar en la política activa?
Estic totalment centrada en l'assemblea perquè el dia a dia és molt intens. Aquest any, tan actiu, només estic pensant en això. No m'he plantejat res més. La meva prioritat durant el 2014 és dedicar-me de ple a l'Assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA