Política

Piulant per la llibertat al voltant d'unes estovalles

El col·lectiu d'usuaris de Twitter per a la independència, que es reuneix cada onze de cada mes, ha triat les jornades de Girona per celebrar-hi la seva trobada de juliol

Tot va començar a la xarxa. A la xarxa i al carrer perquè, arran de la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre del 2012 a Barcelona, es va constituir de manera informal però eficaç el col·lectiu d'usuaris de Twitter que, d'aleshores ençà, es reuneix cada mes per mantenir viva. El grup, que va néixer de manera espontània, té dues característiques clares: el seu compromís per a la independència de Catalunya i la seva perseverança, perquè d'ençà que van organitzar-se no han fallat ni un sol mes a la seva cita. És clar que, a més del seu compromís, tenen un incentiu afegit: el sopar que acompanya les seves trobades. De fet, el nom del seu bloc ja és tota una declaració d'intencions: piuladesalafresca.blogspot.com.

Cada mes

Les trobades, doncs, s'estructuren en format de sopar amb tertúlia inclosa. Per això, cada mes conviden un personatge, que pot ser del món de la política o del camp de les arts, per tal que els acompanyi i aporti les seves reflexions a la reunió gastronòmica. Fins ara hi han desfilat, entre molts altres, Quim Masferrer, Pere Macias, Jordi Turull, Fermí Fernàndez i Toni Albà.

El caràcter itinerant de les trobades fa que, d'ençà de l'Onze de Setembre del 2012, el col·lectiu s'hagi passejat per tot el país, sobretot per poblacions de Girona, Barcelona i Tarragona. Ara tenen pendent anar cap a les terres de Ponent. Ho faran de seguida que reclutin nous piuladors. Normalment celebren sopars, però si el dia 11 cau en cap de setmana prefereixen fer un sopar.

Tot i que es tracta d'un moviment articulat bàsicament al voltant de les xarxes socials, hi està convidat a participar-hi tothom, encara que no es tingui compte de Twitter. Això sí, cal inscriure's abans a [email protected]. Cada sopar costa quinze euros, que aquesta vegada es podran gastar a l'edició especial de Firatast, que se celebra els dies 11,12 i 13 de juliol en el marc de les jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat.

Amb aquesta trobada a la ciutat de Girona, el col·lectiu, que cada vegada sol congregar entre cent i cent cinquanta persones, celebra la seva vint-i-unena edició.

El nostre futur, a les nostres mans

La Fundació Catalunya Estat, l'entitat privada fundada per vint patrons representants de la societat civil dedicada a l'anàlisi, l'estudi, el treball i la conscienciació per a l'assoliment de independència, també serà present a les jornades. Juntament amb Súmate, l'organització civil que treballa pel mateix objectiu, han organitzat per divendres, a les set del vespre, un acte que se celebrarà a l'Auditori de Girona. L'acte té el títol genèric d'‘El nostre futur, a les nostres mans' i tindrà la intervenció de tres ponents. Ramon Fernández, de Súmate, farà la presentació. A continuació, prendrà la paraula Jaume Vallcorba, president de la Fundació Catalunya Estat, i la part final anirà a càrrec de Vicente Rodríguez, també de Súmate.

Es tracta de dues més de les moltes entitats que han decidit afegir-se a la celebració de les jornades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona