Política

Deserció massiva dels regidors del PSC a Salou

Quatre dels cinc edils socialistes a l'Ajuntament passen a ser no adscrits i deixen sol el cap de llista, Toni Brull

Denuncien que en les eleccions primàries es va impedir la formació d'una segona candidatura

Crisi al si del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Salou. Dels seus cinc representants, tan sols un, el cap de llista el 2011 i candidat també a l'alcaldia el mes de maig de l'any vinent, Toni Brull, es manté amb les sigles socialistes al consistori. Els altres quatre regidors, encapçalats pel portaveu, Zacarías Henar, van passar a regidors no adscrits durant el mes d'agost com a protesta per la forma en què consideren que el partit va organitzar les eleccions primàries en què Brull va ser escollit número u de la formació, lloc al qual també volia aspirar Henar.

Els quatre regidors, que sí que mantenen la seva militància al partit, han presentat un escrit a la comissió de garanties del PSC en què demanen que es repeteixi el procés de primàries fet al juliol per a l'elecció de l'alcaldable. “Donem de temps fins a finals d'aquest mes de setembre. Si no tenim una resposta, prendrem mesures”, avança Zacarías Henar. Segurament, els regidors deixaran llavors el partit, tot i que de moment no volen confirmar si formarien una candidatura alternativa o si buscarien refugi entre les files d'alguna altra formació.

L'exportaveu del grup socialista denuncia que les primàries es van organitzar aprofitant que ell en aquell moment feia vacances, fet que assegura que li va impedir recollir els avals necessaris per presentar una candidatura. En conseqüència, Henar no va presentar finalment candidatura, i Brull va ser l'únic nom que es va poder votar a l'assemblea, en què va aconseguir un 64% dels vots, mentre que el 36% restant van ser nuls o en blanc.

Brull, per la seva banda, assegura que se sent “totalment legitimat” com a alcaldable, i defensa que el procés es va fer correctament, de la mateixa manera que sosté el secretari de política municipal del PSC al Camp de Tarragona, Josep Masdéu, que també lidera la comissió gestora del PSC de Salou des de la dimissió del mateix Brull com a primer secretari a principis d'any. “Presentarem un informe en la pròxima executiva territorial i segurament demanarem als regidors que entreguin les actes”, va avançar Masdéu.

Brull, que se sent dolgut amb la posició d'alguns dels regidors, lamenta el moviment d'Henar. “Potser el problema és que ell no volia primàries perquè sap que no té el suport dels militants”.

Una bicefàlia problemàtica

Toni Brull, cap de llista el 2011 del PSC a Salou, i Zacarías Henar, portaveu del grup a l'Ajuntament durant aquest mandat, han viscut durant els últims tres anys i mig una bicefàlia que finalment ha acabat esclatant. “Sóc partidari de treballar en equip i per això no veia problemes a aquesta bicefàlia. Ha estat a partir que jo anunciés aquest Nadal que volia repetir com a cap de llista que ha començat el distanciament amb Henar”, relata Brull.

Henar, per la seva banda, denuncia que al darrere del moviment “antidemocràtic” del PSC de deixar-lo fora de les primàries s'amaguen dues raons de fons: en primer lloc, la seva posició a favor del dret a decidir i crítica amb la gestió de l'exlíder socialista Pere Navarro. I, en segon lloc, els moviments fets en l'àmbit municipal per assolir un pacte amb el PP I arrabassar l'alcaldia a CiU, contactes d'Henar que la direcció socialista del Camp de Tarragona va desautoritzar públicament. Tant Brull com Masdeu, però, neguen que hi hagi cap relació. “Són dues posicions contradictòries, a més”, comenta Masdéu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nova Caledònia

La policia francesa mata un home després de la crida a la calma de Macron

Barc / elona
Política

El TSJC fixa el judici per l’1-O a Jové, Salvadó i Garriga al setembre malgrat l’amnistia

barcelona
iran

L’exèrcit iranià no veu indicis sospitosos en l’accident de Raisi

Guerra a Gaza

Israel respon al reconeixement de l'estat palestí

barcelona
política

Els pactes i Catalunya es fan lloc en la campanya de les europees

barcelona
Xavier Cros
Alcalde de Fontcoberta (ERC)

“Sense subvencions no podem fer inversions”

Fontcoberta
Sònia Viñolas
Alcaldessa de Malgrat de Mar (PSC)

“Vull recuperar la pertinença de poble que hem anat perdent”

Malgrat de Mar
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar un segon revés i perilla la majoria al Congrés

madrid
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona