Política

Les plataformes Guanyem de l'Horta constitueixen una coordinadora comarcal

A la reunió van assistir 9 de les 13 constituïdes i encara resten cinc que es troben en procés de formació

Ahir va tenir lloc una tercera i definitiva reunió de 9 de les 13 plataformes Guanyem existents a la comarca de l'Horta, amb l'objectiu de configurar una estructura que coordine les necessitats de totes i cadascuna d'elles i aprofite de pont i nexe per a caminar en una direcció semblant.

D'aquesta manera, els representants d'aquestes plataformes ciutadanes, han decidit constituir-se en coordinadora, a partir de la qual pensen aprofitar les sinergies comunes per tal d'aconseguir una comarca més acollidora, més sostenible i amb major nivell de serveis essencials.

L'anàlisi realitzat pels representants assistents, han posat de relleu la necessitat de caminar de manera coordinada per tal de compartir estratègies i procediments a fi d'aconseguir construir punts de trobada a nivell local, per concórrer a les eleccions municipals que han de convocar-se en la segona quinzena del mes de maig.

D'aquesta manera, les plataformes “Guanyem” de València, Torrent, Catarroja, Benetússer, Montcada, Burjassot, Alboraia, Massalfassar i Xirivella, deixen la porta oberta perquè la resta d'estructures semblants s'afigen a aquesta coordinació i poder completar així, el mapa de les 18 plataformes ciutadanes existents en aquesta comarca que abraça des del Puig fins a Silla, algunes de les quals encara estan en procés de formació com és el cas de Mislata, Albal, Massanassa, Silla, i Alfafar, si més no.

Pel moment, han decidit coordinar-se pel que fa a resolucions i posicionaments comuns que seran estudiats a nivell local i que aniran configurant l'argumentari d'aquelles que ho consideren oportú. El que està clar, és que tots els representants presents en aquesta coordinadora, han manifestat la bondat del projecte i subratllen la necessitat de caminar junts cap a l'empoderament de la ciutadania de les seues localitats respectives.

D'entre els acords de continuïtat dins d'aquesta idea, figura la necessitat de mantenir una reunió mensual, que tindrà caràcter descentralitzat i que organitzarà cada plataforma local que es trobe disposada a albergar aquesta mena de contactes.

En breu es tindrà aprovat el manifest de l'Horta, que ahir es va posar a estudi de les plataformes ciutadanes perquè puga ser debatut i aprovat si s'escau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona