Política

Homs demana a Rajoy que “acati” els resultats del 27-S

El conseller de la Presidència assegura que el govern de la Generalitat acceptarà la decisió dels catalans el 27-S “sigui quina sigui, ens agradi o no”

El portaveu es mostra convençut que el PP utilitzarà Catalunya com a “arma electoral”

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha instat el president del govern espanyo, Mariano Rajoy, a “acatar” els resultats de les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre a Catalunya, de la mateixa manera que ho farà el govern de la Generalitat.

Homs s'ha referit així a les paraules del líder popular en el discurs de clausura de la Convenció Nacional del PP , on aquest diumenge ha assegurat que les eleccions al Parlament “no poden ser ni seran un camí cap a la fractura d'Espanya”. Així mateix, ha advertit les formacions sobiranistes que “no enganyaran els catalans i tampoc la llei” amb el “truc” de presentar les eleccions del 27-S com unes plebiscitàries.

En una atenció als mitjans des de la Festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga (Osona), el conseller ha considerat que aquestes afirmacions demostren “la baixa cultura democràtica” del cap del govern espanyol.

“M'agradaria escoltar Rajoy dient que està disposat a complir allò que el poble decideixi. És el que s'espera d'un governant i d'un dirigent”, ha desitjat.

En aquest sentit, ha advertit el president del govern espanyol si el 27-S “hi ha un mandat clar a favor de la independència, des del punt de vista democràtic, l'haurà d'acatar”.

“El que demanem és que acceptin els resultats que la gent decideixi a través de les urnes el 27 de setembre. Nosaltres els acceptarem, siguin quins siguin, ens agradin o no”, ha afirmat.

“Si Catalunya vota a favor de la independència ho ha d'acceptar tothom”, ha sentenciat.

En aquesta línia, ha afegit que “Rajoy no l'encerta mai quan analitza Catalunya i diu que això [el procés sobiranista] es calmarà o desapareixerà”.

Homs ha lamentat “la baixa cultura democràtica que dia a dia ens regalen el PP i Rajoy” i ha admès que no té cap “esperança” que el govern de l'Estat plantegi “alguna oferta” a Catalunya en els propers mesos, abans de les eleccions del setembre.

En canvi, s'ha mostrat convençut que els populars utilitzaran Catalunya com a “arma electoral” a l'Estat. “El suport que té el PP a Catalunya és marginal i això farà que una vegada més utilitzin Catalunya com a arma electoral. Aquest serà l'eix de la campanya electoral” del partit popular, ha augurat.

Homs ha denunciat que aquest utilització de la societat catalana per aconseguir un rèdit electoral a Espanya “sí que és fomentar la divisió i la discòrdia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona