Política

Fuga d'històrics del PSC i de l'Ajuntament a Terrassa

Carme Labòria, tercera tinenta d'alcalde, plega i es dóna de baixa del partit, després de 34 anys, per afiliar-se a MES, Moviment d'Esquerres, com han fet altres veterans com ara Jordi Labòria i Josep Serra

L'enrevessat panorama polític d'aliances que es cou a Terrassa per les municipals del 29 de maig comença a repercutir en el funcionament de l'estructura de l'Ajuntament. Coincidint amb la constitució dissabte passat de MES, Moviment d'Esquerres, i amb la seva presentació pública dijous a Terrassa, la fins ara tercera tinenta d'alcalde, Carme Labòria, va presentar ahir al matí la seva renúncia a tots els càrrecs a l'Ajuntament a l'alcalde, Jordi Ballart, i també es va donar de baixa del PSC.

Labòria segueix així els passos del seu tiet, l'històric Jordi Labòria que en els comicis del 2011 tancava la llista del PSC conjuntament amb l'exalcalde Manuel Royes, després d'estar a l'Ajuntament des de la restauració de la democràcia. Jordi Labòria, com altres dins el partit, era crític amb la direcció nacional, sobretot en l'època que el va dirigir el també exalcalde de Terrassa, Pere Navarro, i lamentava que cada vegada es fessin més renunciés a la seva ànima catalanista. A Terrassa va ser designat com a portaveu del Pacte de Terrassa pel Dret a Decidir, i, amb la direcció del partit a les mans de Miquel Iceta, les sensacions d'alguns militants no van variar i, com explica Carme Labòria, “cada cop era més difícil identificar-se amb aquest projecte”. Per a la ja exregidora –ho era des del 2007–, que no renuncia al seu passat de 34 anys dins el PSC, el partit “ja no era aglutinador i no es respectaven visions diferents de les coses”. Per això creu que la posició “honesta amb mi i amb els companys” després de molts mesos de donar-hi voltes era plegar coincidint amb la constitució de MES, ja que representa “els ideals que jo defenso i que he viscut de sempre a casa: socialisme i catalanisme”. L'exregidora creu que al PSC molta gent s'hi manté “per nostàlgia”.

A la presentació de MES, una de les cares visibles va ser la de Jordi Labòria, acompanyat d'altres socialistes, com ara l'exprimer secretari del PSC, Josep Serra. Carme Labòria hi va assistir de públic, com també Manuel Royes, aquest encara militant del PSC. L'exregidora s'afiliarà a MES i tornarà a la plaça de tècnica que tenia a l'Ajuntament de Sant Just Desvern, on va treballar 16 anys. No nega la possibilitat d'encapçalar o formar part d'una candidatura a Terrassa segons com evolucioni el panorama.

Substituts

L'alcalde Ballart, que va qualificar Labòria com “una de les millors regidores que han passat per l'Ajuntament”, es va mostrar respectuós amb la seva decisió i va nomenar ahir Alfredo Vega nou tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, mentre que Josefina Soler tindrà la tinència d'alcaldia d'Hisenda i Serveis Generals, fins ara en mans de Vega. El PSC no ha notificat qui entrarà nou a l'Ajuntament, tot i que per llista li tocaria a Núria Riera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia