Política

BERNARDÍ COSTA

ALCALDE DE SAUS, CAMALLERA I LLAMPAIES (CIU)

“Hem amortitzat la meitat del deute”

“Ha sigut difícil per l'economia”

“Hem fet un esforç important per obrir l'antic cinema, tot i que no està acabat”

“Que els trens parin a Camallera serà un avantatge pels usuaris de la comarca”

El primer mandat
Bernardí Costa va entrar d'alcalde el 2011 i, per tant, aquest és el seu primer mandat. Ara dubta si es tornarà a presentar. Ha estat governant en un pacte amb PM. Assegura que no hi ha hagut cap problema i s'han pogut combinar els punts de vista de l'un i altre. De fet, s'ha plantejat sempre d'acord entre persones.
Fa balanç del mandat?
Han sigut quatre anys difícils, per la situació econòmica, però estem satisfets.
Com ha dut aquestes dificultats?
Quan vam entrar a l'Ajuntament ens vam trobar amb unes factures al calaix, una suma important de 400.000 euros. Va ser un inici difícil però gràcies al pla d'ajut estatal vam formalitzar un préstec de 407.000 euros i un crèdit ICO de 23.000 euros , i vam poder pagar els proveïdors, que cada dia demanaven cobrar. A hores d'ara hem amortitzat ja la meitat del deute.
Això ha significat renunciar a projectes que tenien en ment?
No, perquè el 2011 ja érem conscients de la crisi i que difícilments es podrien fer grans obres. Tot i això, déu n'hi do el que hem anat fent. No n'estic descontent.
Quina actuació destaca?
Vam canviar l'accés a l'escola, i en comptes d'entrar pel carrer Banyoles, molt transitat, ara s'entra per darrere. I vam millorar el pati, la zona d'aparcament. Crec que va ser una bona obra. A l'escola cada dia has de ser-hi. Ara hem invertit 12.000 euros per canviar fluorescents per LED i hem començat el carrer del Pou, per on passa la mainada per anar a escola.
Demanaven una escola nova, no?
El projecte està preparat per fer l'escola. Però amb la situació econòmica actual ha estat impossible.
Què més estant tirant endavant?
Una obra molt important que volem fer abans d'acabar aquest mandat, si més no la primera fase, és intercomunicar el dipòsit d'aigua entre Camallera i Llampaies, perquè passem del nivell de nitrats permesos. Potser no s'acabarà ben bé però farem una empenta. És un dels temes més importants al municipi.També a la zona de l'estany, quan plou molt queda inundat, i vam arranjar recs . Vam aconseguir que no quedi inundat. Era important perquè de vegades arribava a l'estació de Camallera. Hem posat horts a disposició de la gent, hem posat Wifi als tres pobles, hem posat senyals viaries horitzontals tres pobles. Ara intentarem arranjar carrers de Saus. Al pavelló polivalent hem posat plaques solars, a la llar d'infants un tendal perquè els nens puguin jugar i no els molesti el sol. També hem fet dos parcs infantils a Llampaies i Camallera, millores al centre de serveis de la gent gan i al consultori vam posar climatització i es va adequar pati exterior
L'antic cinema era una de les inversions previstes més importants. S'ha pogut tirar endavant?
Està obert, se'n pot disposar. Ha costat i s'ha hagut de fer un esforç però sempre he pensat que un local com el cinema, en què ja es portava tant de gastat calia mirar de fer el possible per poder-ne disposar. Tot i això, falta molt per acabar-lo. Faltarien encara 700.000 o 800.000 euros per gastar-hi. No hi ha calefacció, per exemple, que permetria usar-lo més. Però de moment hem fet un esforç important per obrir-lo.
Ha gairebé aconseguit que parin trens a Camallera. Esta content?
Vam començar a demanar-ho l'agost de 2011 a Adif i fins ara hem estat treballant per poder-ho aconseguir. Ara podem dir que ja està fet. Donarà molt de servei a la zona de l'Escala i pobles del voltant. Serà un avantatge per als usuaris de la comarca. En aquest semestre ho hem de tenir. Falta fer un tall de 50 metres d'andana i el problema es qui ho paga però crec que si Adif té voluntat es pot fer. Per ells, és la xocolata del lloro, el que costa.
La reforma de l'estació és més complicada?
Sí, és complicat, i tot i així al Senat es va aprovar per unanimitat destinar part del pressupost a arreglar l'estació. Tothom hi va estar d'acord menys el PP que hi va posar una esmena: que sí , però sempre i quan hi hagi diners.
Es tornarà a presentar?
No hi ha res decidit encara, però la meva intenció seria deixar pas a les pròximes eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona