Política

El PP de Novelda impedeix reprovar l'alcaldessa processada en la peça Fitur de Gürtel

El fiscal demana 11 anys de presó per a Milagrosa Martínez pels presumptes delictes continuats de malversació de cabals públics, prevaricació, tràfic d'influències i suborn

El PP argumenta que no vol entrar en el joc de l'oposició

L'exconsellera ha sigut suspesa de militància cautelarment

El PP en l'Ajuntament de Novelda ha imposat la seua majoria absoluta per a evitar votar en el ple municipal del març una moció d'UPyD que demanava reprovar l'alcaldessa, Milagrosa Martínez, processada pel cas Gürtel i a la qual el PPCV ha suspés cautelarment de militància.

El fiscal demana 11 anys de presó per a Martínez pels presumptes delictes continuats de malversació de cabals públics, prevaricació, tràfic d'influències i suborn per les presumptes irregularitats en la contractació del pavelló valencià en la fira de Fitur (2005-09), quan era consellera de Turisme. El juí començarà el pròxim 31 de març i Martínez declararà en plena campanya electoral, el 15 de maig.

L'alcaldessa Martínez no ha fet referència a la petició de reprovació en el ple ni tampoc ha contestat als periodistes. Sí que ho ha fet el portaveu popular, Rafael Sáez, per a justificar el rebuig a la reprovació en el fet que el PP no vol entrar “en el joc de l'oposició”. Per a Sáez, a qui l'alcaldessa va deixar fa uns quants dies sense competències després de dir que creu en la seua innocència encara que hauria de dimitir, la moció de reprovació “no serveix per a res” i només busca “fer soroll”, a diferència d'una moció de censura a què l'oposició ja ha avançat que no donaria suport.

El popular ha afirmat desconéixer si Martínez seguirà en el càrrec el dia en què s'òbriga el juí –“no estic en el seu cap”– i ha insistit que ell ja se n'hauria anat perquè creu adient “fer un pas arrere per a defendre's fora de l'ajuntament”.

Preguntat per què el grup municipal del PP no fa efectiva la suspensió cautelar de militància perquè Martínez passe a “no adscrita”, ha indicat que la mesura disciplinària està ara en període d'al·legacions després del qual hi haurà una nova resolució definitiva, a partir del moment de la qual els regidors populars hauran “d'abordar la nova situació”.

El portaveu d'UPyD, Armando Esteve, s'ha encarregat de defendre la reprovació, i ha afirmat que és una “vergonya que no té explicació” i “una vergonya veure el nom de Novelda lligat a la corrupció política”, i ha exigit a l'alcaldessa, “acusada de greus delictes de corrupció”, quese'n vaja abans d'anar a juí.

Per a UPyD, aquesta situació “dóna el missatge que Novelda empara la corrupció” en perpetuar “una alcaldessa suspesa pel seu propi partit” però que “el seu grup, el PP, hi manté”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona