Política

CiU tanca la ferida a Salou i torna a aliar-se amb FUPS

Per primer cop des de la segregació del municipi el 1989, Convergència, Unió i els independents es presenten junts

L'actual alcalde, Pere Granados, liderarà per segon cop la llista a les eleccions

CiU ha aconseguit tancar una doble ferida a Salou (Tarragonès) amb la seva candidatura a les pròximes eleccions municipals. D'una banda, ha posat fi a la divisió entre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que van concórrer separades el 2011. De l'altra, culmina l'aliança amb els independents Formació Units per Salou (FUPS, l'antiga Ferran Units per Salou fins al canvi de nom del 2011), que originàriament era una escissió de la federació nacionalista sorgida arran de la segregació del municipi de Vila-seca, l'any 1989. Llavors, les tensions entre el nou municipi de Salou i la Generalitat van provocar que l'exalcalde Esteve Ferran abandonés CiU i creés la formació personalista, de la qual es va acabar desvinculant el 2011.

La candidatura sorgida de l'acord signat dijous al vespre a Salou, que lluirà només les sigles de CiU, tornarà a estar encapçalada per l'alcalde actual, Pere Granados, que també és el secretari general actual de FUPS. Granados ja va ser també el cap de llista de la primera candidatura conjunta feta per FUPS i CiU des de la segregació, ara fa quatre anys, però de la qual es va desmarcar Unió, que va concórrer a les eleccions sota la marca Unió Municipal de Catalunya (UMDC), liderada precisament per l'anterior cap de llista de la federació, Salvador Pellicé. L'acord signat dijous, per tant, serveix per tancar també la trencadissa interna de CiU com a conseqüència de la moció de censura del 2009 que va fer Granados alcalde, i que va tenir com a base l'acord electoral entre FUPS i CDC que Unió va rebutjar.

Renúncies

“Ha estat un acord de generositat, en què tothom ha renunciat a alguna cosa”, va explicar dijous Granados. La seva formació, de fet, torna a renunciar a posar les seves sigles a la candidatura per tal de no perjudicar els interessos de CiU en institucions supramunicipals. Tot i això, l'actual alcalde va celebrar la incorporació d'UDC a l'acord, que ha anat precedit de la incorporació també al govern municipal de Salou de les dues regidores d'UMDC.

“És un acord que fa més forta encara la candidatura”, va recordar el vicesecretari general de relacions institucionals de CDC, Lluís Coromines. “És fer mig pas enrere per fer-ne tres més endavant”, va celebrar el president del consell nacional d'UDC, Ramon Espadaler. Convergència i Unió té actualment set regidors a l'Ajuntament de Salou i UMDC en té dos.

LA XIFRA

7
regidors
són els que va obtenir el 2011 l'aliança de CDC i FUPS a Salou. Unió, en solitari, en va obtenir dos.

LA FRASE

Aquest acord posa les bases de la segona transformació més important de la història del municipi
Pere Granados
Candidat de CiU a l'alcaldia de Salou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control de la part palestina del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona