Política

Tots els regidors de Penàguila, menys l'alcalde, rebutgen la planta de tractament de llots

La plataforma d'afectats demana explicacions a la consellera Bonig

La totalitat de regidors de Penàguila s'han manifestat al darrer plenari extraordinari de l'Ajuntament en contra de la ubicació d'una planta de tractament de fangs, a excepció de l'alcalde, tot i que aquest va manifestar amb anterioritat que estava en desacord amb el projecte.

El text aprovat assenyala que «l'Ajuntament de Penàguila, conscient dels perills i problemes que podria ocasionar instal·lar una planta de tractament, rebutja la instal·lació d'una planta de compostatge de fangs i residus de depuradores d'aigües o qualsevol infraestructura associada al tractament de residus sòlids urbans en el nostre terme municipal».

A més, rebutgen qualsevol acció que puga afavorir la promoció i instal·lació d'una planta de compostatge de fangs de depuradora.

Quant a la postura de l'alcalde Carlos Blanes en comentar que s'abstenia per ser una part afectada degut a la seua feina, els regidors manifesten que «aquestes declaracions, lluny d'aclarir la seua postura i tranquil·litzar a la població, encara van deixar més en evidència la seua posició, ja que els veïns segueixen sense entendre com es pot rebutjar la planta davant la premsa i abstenir-se en la votació al plenari extraordinari, pel que ens fa dubtar del paper que ha exercit en tot aquest assumpte».

Demanen explicacions a Bonig

El Rentonar i la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat s'han adreçat a Isabel Bonig, Consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, amb la finalitat de demanar-li més informació al voltant de la projectada planta de tractament de llots a Penàguila, expressant-li el malestar entre la població de la zona, així com del compliment del Pla Director de Sanejament autonòmic.

Aquest pla contempla la construcció de cinc noves plantes de sanejament sense que cap d'elles s'haja construït per ara, alhora que des de l'Administració s'insistix en fer viable la de Penàguila quan no hi figura al pla director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona