Política

ALBERT SANTAUGINI I HOMS

CANDIDAT DE CIU A SANT HILARI SACALM

“Em presento per guanyar, hi hagi dues o més llistes”

“Ni sóc jutge ni ningú per acusar o absoldre Fauria”

“Hem reduït l'endeutament, hem tornat diners als bancs i hem complert compromisos”

Albert Santaugini i Homs es dedica exclusivament a la política des de l'abril del 2013 i col·labora en el negoci familiar de tant en tant. De 37 anys, és tècnic superior en manteniment i automatització industrial. Vicepresident de l'entitat Via Crucis Vivent, ha estat vinculat al club de futbol sala
Q. PUIG

Albert Santaugini és el candidat de CDC i aspira a encapçalar la llista més votada el 24 de maig. Convergència sempre ha guanyat, en nombre de vots, les municipals a Sant Hilari des del 1979. Alcalde des del 4 d'abril del 2013, Santaugini es proposa continuar treballant perquè el poble tingui un bon nivell de vida. Prefereix no valorar en excés la gestió de Robert Fauria, el seu antecessor, que va dimitir pels efectes del cas Manga, una presumpta trama de corrupció i favoritismes.

Amb quin ànim és alcaldable
per primera vegada?
Amb molta il·lusió i ambició per continuar treballant perquè al poble hi hagi una bona qualitat de vida.
Ja deu ser Sant Hilari un bon lloc per viure-hi?
Jo crec que sí, però la meva obsessió és millorar-ho. Ja s'han pres mesures en aquest sentit, com ara abaratir el transport públic en integrar-nos en el sistema tarifari, els programes d'atenció a la gent gran i el fet que la gent no s'hagi de desplaçar a Santa Coloma a fer les denúncies [els vigilants municipals atenen les queixes a Sant Hilari i després les trameten als Mossos].
CiU governava en minoria amb Fauria d'alcalde. Quan va entrar vostè, va pactar amb ERC, encapçalat per Joan Garriga. Per què?
Va ser un pacte per a l'estabilitat. Va permetre que em pogués garantir la feina del dia a dia. S'ha de tenir en compte que l'Estat fiscalitza la gestió dels municipis, i els ajuntaments han de complir la llei d'estabilitat pressupostària, presentar informes... És una situació que col·lapsa, però estic molt content de la feina feta perquè hem reduït l'índex d'endeutament del 114%% al 104% i a finals d'aquest any hauríem de ser al 90%. Hem sacrificat algunes coses per fer amortitzacions i tornar diners i alhora complir els compromisos, com ara pagar sous i mantenir els edificis.
La renúncia de Fauria, implicat en el cas Manga, podria haver embrutit la imatge del poble i de l'Ajuntament?
Crec que la justícia ha de fer la seva feina. Sóc molt respectuós i escrupolós. Jo no sóc ni jutge ni ningú per acusar o absoldre Fauria.
Com serà la llista de CiU? Em pot avançar alguna proposta?
Hem fet una llista renovada, amb cares noves, idees clares, solvència i capacitat de gestió. De moment, prefereixo no avançar propostes concretes. Es basarà en tres eixos: ensenyament, seguretat i promoció econòmica.
Ara mateix només hi ha confirmades la seva llista i la del Partit Independent de les Guilleries (PIG). No hi és ERC. Com afecta?
És lògic que, si som dues llistes, l'una o l'altra tindrà majoria absoluta. És evident. Passi el que passi, jo em presento per guanyar. [ERC encara busca un candidat.]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia