Política

ERC de Maçanet, Vidreres i Sils pacten serveis comuns

Proposen unir esforços per garantir serveis conjuntament i a un millor preu sense perdre la sobirania de cada municipi

Els caps de llista d'ERC de tres pobles veïns de la Selva (Maçanet, Vidreres i Sils) es proposen unir esforços per a una gestió més eficaç dels recursos amb el mancomunament de serveis i una central de compres. “Som municipis propers amb realitats similars pel que fa a necessitats i problemes, i podríem buscar la manera d'optimitzar els recursos i millorar la qualitat de vida dels ciutadans”, explica el candidat de Vidreres, Eduard Adrobau, que aposta per començar a treballar en aquesta línia, tant si governen com si no.

Un exemple fàcil d'aquesta idea és l'asfaltatge: Vidreres i Maçanet comparteixen dues urbanitzacions, i si s'uneixen les partides es pot negociar un millor preu, exposa el candidat de Sils, Juli Garcia. Unir serveis es podria traduir en millores pel que fa a la neteja, la compra de material i fins i tot per recuperar serveis que s'han perdut per culpa de la crisi. És el cas de la sanitat: amb el tancament de les urgències nocturnes fa anys, els caps de llista d'ERC dels tres municipis es plantegen adquirir entre tots tres una ambulància medicalitzada. Les millores també podrien venir en l'àrea de seguretat, amb recursos policials o de vigilants més amplis i compartits.

“La neteja dels espais municipals costa cada any a Sils 140.000 euros, si es mancomuna es pot tenir una oferta més econòmica”, explica Juli Garcia. El cap de llista de Maçanet, Xavier Xarbau, explica que la idea va sorgir en part en veure que dos municipis (Vidreres i Maçanet) tenien problemes semblants amb la manca i la poca qualitat del 'aigua a les urbanitzacions. “Això et fa adonar que, tot i que funcionem separadament, tenim els mateixos problemes, hi ha molt de camp per córrer”, exposa. Es tracta, al final, d'una qüestió de volum: entre els tres municipis arriben a uns 20.000 habitants, i a algunes subvencions, si no s'arriba a aquesta xifra, no s'hi pot accedir. “Volem sumar esforços sense perdre la sobirania local”, resumeix Xarbau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions

barcelona
Política

L’oposició acusa Marín d’abandonar l’Hospitalet en el seu pitjor moment

L’Hospitalet de Llobregat
tribunals

El jutge pregunta les acusacions si cal ordenar la detenció dels qui no van declarar pel Tsunami

barcelona
nova caledònia

Macron fa una crida a la calma en la reunió amb els líders canacs

barcelona
política

Cid esmena Asens i situa al Hard Rock com a “element central de la negociació”

barcelona
àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a "càstig" contra el nou president

barcelona
Joaquim Albert
Cap de l’oposició a Malgrat de Mar (ERC)

“Els serveis no estan a l’alçada del que mereix la ciutadania”

Malgrat de Mar

Nogueras fa aterrar Sánchez

Madrid
Johnny Rubio
Cap de l’oposició Més Fontcoberta

“Des de l’oposició estem aconseguint canvis”

Fontcoberta