Política

JOSEP BOSCHDEMONT

CANDIDAT DE CIU A VILABLAREIX

“Si entrem al govern demanarem una auditoria”

“Tenim un endeutament que no és normal per les dimensions del poble”

“És obvi que el principal repte és l'educació”

Nascut a Palamós fa 51 anys, en fa disset que viu a Vilablareix. Autònom, és assessor comercial en el sector de l'automoció i immobiliari.

Josep Boschdemont és el nou candidat de CiU a Vilablareix, una població governada des de fa setze anys per ERC. Boschdemont insisteix que la base del programa que ell encapçala és mirar per una bona qualitat de vida dels veïns.

Quins creieu que són els principals reptes a Vilablareix?
És obvi que el principal repte és l'educació. Tenim dos centres en situació precària. El col·legi, que ja fa quinze anys que en tenim la necessitat, i no hi ha hagut interès per crear un centre nou. I ara es vol canviar l'espai que es va donar inicialment per traslladar-hi l'institut, quan aquest ja té el seu espai físic i ara, per interessos particulars, temes de permutes, a l'Ajuntament li interessa comprar o fer una permuta amb els locals que hi ha junt amb el col·legi. Tot això implica que hi haurà menys terreny, les obres... Més cost per al consistori.
Durant la seva presentació com a candidat també van apostar per millorar l'atenció a la gent gran.
Sí, hi ha el tema del centre de dia, per a la gent gran dependent. Buscar una solució en dues bandes: per a les famílies que han de deixar una persona estimada en mans d'algú, i també cal vetllar pel benestar de la persona. Un altre aspecte és reduir l'endeutament, perquè tenim un endeutament que no és normal per les dimensions de poble que tenim.
Quin és l'endeutament?
Segons l'Ajuntament, sobre el pressupost, d'un 66%, això són uns dos milions d'euros. Però bé, si tenim possibilitats d'entrar al govern demanarem una auditoria perquè fa setze anys que governen i aquí no hi ha transparència.
Creieu que hi ha hagut un
creixement desorbitat del municipi?
Només cal fer una volta pel poble... El que volien era duplicar la població perquè creien que això donava alguna millora al poble. A mi m'han d'explicar quina millora dóna al poble un creixement d'aquestes característiques. Hi ha d'haver una previsió i no n'hi ha hagut ni per fer una zona d'educació. Amb el tema esportiu, el mateix. Si es mira, en tot hi ha una falta de previsió. S'ha anat a incrementar terrenys perquè hi hagi plusvàlues, llicències, per recollir calés, però sense cap qüestió de fons. Hi ha hagut un excés d'autocomplaença per part d'ells en aquests setze anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona